O turmă de oi a fost dusă la Pompei pentru a ajuta la conservarea ruinelor antice


Conservarea secțiunilor neexplorate ale orașului antic față de eroziunea naturii și a timpului este o prioritate pentru cei care gestionează situl. De aceea oile care consumă iarba joacă un rol important.

„Dacă iarba și alte plante cresc pe zidurile și casele antice, aceasta este o problemă. Așa că încercăm să avem o abordare sustenabilă a întregului mediu pentru a evita, de asemenea, să folosim substanțe, apoi să evităm să creștem plante, să avem plante care cresc pe ziduri și ruine”, a declarat Gabriel Zuchtriegel, directorul Parcului Arheologic Pompei, potrivit Reuters.

Turma de 150 de oi a fost trimisă în Regio V, o secțiune nordică a orașului, unde pe dealurile cu iarbă sunt numeroase ruine ale caselor antice. Zuchtriegel a declarat că inițiativa privind oile ajută la economisirea de bani și la conservarea peisajului.

„Este, de asemenea, ceva care oferă cu adevărat o idee despre cum era Pompei în perioada în care a fost redescoperit. Erau păduri, podgorii, vii, oi și era acest tip de mediu rural, iar în mijlocul acestuia aveai Pompeiul”, a precizat Zuchtriegel.

Regio V este în continuare interzisă milioanelor de vizitatori care vin la Pompei în fiecare an.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema