O singură firmă s-a arătat interesată de reabilitarea Pasarelei Gelu-CrizantemelorÎn noiembrie 2021, Primăria Timișoara a lansat o licitație prin care căuta o firmă care să reabiliteze Pasarela Gelu-Crizantemelor din zona Iosefin-Dâmbovița. Două firme s-au arătat interesate de reabilitarea pasarelei, iar lucrările ar fi trebuit să fie gata în numai șase luni de la semnarea ordinului de începere. Procedura a fost însă anulată în martie, din cauza unor „abateri grave […] și erori/omisiuni în cadrul documentației tehnice”.

A doua oară lucrarea a fost scoasă la licitație în luna iunie, când consilierii locali au aprobat actualizarea devizului general. Valoarea lucrărilor din deviz a crescut de la 12,6 milioane de lei (cu TVA inclus) la 16,2 milioane de lei (cu TVA inclus), adică aproape 3,3 milioane de euro. Procedura a fost anulată din cauza lipsei de oferte.

„Reabilităm un pod pietonal important din cartierul Iosefin, aflat în apropierea Turnului de Apă. Rezolvăm una din dificultățile cu care se confruntă persoanele cu mobilitate redusă, care vor să treacă de pe o parte pe cealaltă a Begăi, precum și pentru cei care traversează podul cu bicicleta. Dorim să refacem podul la standardele la care se așteaptă cetățenii din cartier”, a transmis, marți, viceprimarul Ruben Lațcău.

Podul pietonal din Iosefin a fost construit în urmă cu mai bine de 70 de ani, în 1949. Are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri, dar este într-o stare avansată de degradare, fiindu-i afectată inclusiv structura de rezistență.

„Pentru conservarea capacității portante a structurii la nivelul actual, respectiv pentru păstrarea structurii în exploatare la parametrii normali, se impune efectuarea, în cel mai scurt timp, a lucrărilor de consolidare a structurii pasarelei. În urma reabilitării, podul va avea zonă pietonală, piste de biciclete şi zonă verde. Va fi iluminat arhitectural și va avea parapete de protecție”, au precizat reprezentanții municipalității.

Lucrările cuprind: reabilitarea suprastructurii, relocarea rețelelor, lucrări la rețelele utilitare: electrice, gaze naturale, canalizare pluvială, canalizație tehnică și amenajarea zonelor verzi.

Firma care a depus oferta, PAB Romania, este din Arad, are o vechime de 29 de ani, iar anul trecut avea 431 de angajați. Pentru anul 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 195.533.644 lei și un profit net în valoare de 2.433.735 lei. Dacă va fi declarată câștigătoare, aceasta ar trebui să termine lucrările de reabilitare în 6 luni. Valoarea estimată a investiției este de 12.811.657 lei cu TVA inclus, adică aproximativ 2,6 milioane de euro.

Vă reamintim, despre reabilitarea Pasarelei Gelu-Crizantemelor se vorbește încă din vara anului 2019, când consilierii locali au aprobat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) întocmită de Pod Proiect SRL din Iași.

Pe aceeași temă:

Două firme interesate să reabiliteze Pasarela Gelu-Crizantemelor pentru 2,5 milioane de euro

Reabilitarea Pasarelei Gelu-Crizantemelor, scoasă din nou la licitație

Două firme interesate să reabiliteze Pasarela Gelu-Crizantemelor pentru 2,5 milioane de euro

Citeste continuarea pe www.tion.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Un tânăr de 18 ani a fost implicat în accidentul de pe strada Căpitan Ignat – Glasul Aradului

Urmatoarea stire

Horoscop 2 noiembrie 2022. Cine sunt nativii avantajați în plan relațional

Stiri pe aceeasi tema