O predică scrisă de inteligența artificială


Rabinul Josh Franklin, de la Centrul Evreiesc din Hamptons, din New York, și-a surprins congregația la începutul acestei săptămâni, ținând o predică scrisă în întregime de inteligența artificială (AI), scrie The Jerusalem Post.

Rabinul a folosit chatbotul ChatGPT, un program de inteligență artificială cu acces gratuit lansat în luna noiembrie a anului trecut.

După ce a citit predica scrisă de IA, rabinul Franklin a cerut congregației sale să ghicească cine a scris-o. Congregația a crezut că predica a fost scrisă de rabin.

Poate o inteligență artificială să înlocuiască munca unui rabin?

În timp ce rabinul Franklin și-a exprimat convingerea că inteligența artificială nu îi va lua locul de muncă prea curând, AI are potențialul de a desființa sute de milioane de locuri de muncă. Potrivit Zippia, jumătate din toate companiile folosesc în prezent o formă de IA, iar 375 de milioane de locuri de muncă se așteaptă să devină vetuste în următorul deceniu.

Inteligența artificială și Nefesh: O dezbatere talmudică

Rabinul a fost încrezător că, în ciuda predicii excelent scrise, AI nu îi va prelua locul de muncă, deoarece tehnologiei îi lipsește „nefesh” (în ebraică, suflet). Deși tehnologia ar putea fi capabilă să imite emoțiile și să scrie în profunzime despre relațiile umane, nu poate simți și nu are suflet, a argumentat rabinul.

Declarația lui Franklin privind lipsa de ‘nefesh’ a IA este una de dezbatere talmudică, încheie Jerusalem Post.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Bani în plus la pensii în februarie. Anunț clar, cine sunt pensionarii care vor primi mai mult

Urmatoarea stire

Cine a câştigat America Express 2023. Cuplul-surpriză care a pus mâna pe marele premiu de 30.000 de euro

Stiri pe aceeasi tema

România să fie admisă în GOWA

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a solicitat sâmbătă, cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a XIII-a sesiuni a…