“O plăcintă cu brânză m-a salvat”. Al doilea șofer al autocarului strivit la Pasajul Unirii și-a anulat călătoria cu câteva ore înainte de plecarea din GreciaAutocarul a plecat joi seară din Grecia. Potrivit informațiilor obținite de presa elenă de la agenția de turism, 6 persoane s-au urcat din Volos, 24 din Larissa și 17 din Salonic. În total, împreună cu șoferul, 48 de persoane s-au îmbarcat pentru a sărbători Crăciunul în București. Un al doilea șofer, care ar fi trebuit să se afle și el în autocarul groazei, și-a anulat călătoria cu doar câteva ore înainte de plecare. Bărbatul a declarat pentru TheNewspaper.gr că un incident incredibil i-a salvat viața. 

Omul a suferit o toxiinfecție alimentară, după ce a mâncat o plăcintă cu brânză. Simțindu-se rău, a sunat la agenția de turism și și-a anulat participarea la excursie. “Printr-o minune am scăpat. De unde să știu că nenorocirea pe care am suferit-o avea să-mi salveze viața?”, spune șocat șoferul.

El însuși nu poate înțelege cum a fost posibil un asemenea accident, fiind vorba despre o destinație binecunoscută pentru majoritatea șoferilor profesioniști de autobuze de turism.

Un mort și 24 de răniți

Acesta este bilanțul tragic al accidentului produs ieri, la intrarea în Pasajul Unirii. Autocarul cu cei 47 de turiști greci a plecat joi seară din Volos, a oprit la Larissa și Salonic și a ajuns vineri dimineața la București. Odată ajuns în centru, șoferul nu a realizat că autocarul nu va trece pe sub limitatorul de înălţime, L-a lovit în plin, iar arcada s-a prăbușit peste plafon și i-a prins pe oameni în interior ca într-o menghină. Au fost scene cumplite, cu trecători îngroziți care au încercat să acorde primul ajutor până la sosirea ambulanţelor. Din păcate, un bărbat de 50 de ani nu a mai putut fi salvat, iar o femeie este în stare critică. În total, 24 de oameni au fost răniţi, iar ambulanţele i-au dus la mai multe spitale din Capitală. 18 dintre cei 47 de pasageri s-au întors la hotel.

Mesajul autorităților elene, după accidentul de la Pasajul Unirii

La scurt timp după oribilul accident, ministerul de Externe de la Atena a transmis un bilanț al tragediei.

“Potrivit informațiilor de la Ambasada Greciei la București, astăzi (ieri n.r.), în capitala României a avut loc un accident de autobuz turistic cu 47 de pasageri greci și un șofer grec. La sesizarea Departamentului de Urgență al MAI, 24 dintre pasageri au fost transportați la spitalele locale pentru examinare și eventual acordare de prim ajutor. Dintre cei de mai sus, 3 sunt internați în stare gravă. Din păcate, un pasager al autobuzului a decedat. Pasagerii rămași au fost transferați la un hotel”, se arată în comunicatul ministerului Afacerilor Externe din Grecia. Instituția a precizat că “o echipă de la Ambasada Greciei la București s-a deplasat imediat la locul incidentului și apoi la spitalele unde sunt tratați cetățenii greci mai sus menționati. De asemenea, oficialii Ambasadei rămân la spitale pentru a oferi toată asistența posibilă răniților”. “Ministerul Afacerilor Externe își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei și rudelor decedatului și urează însănătoșire grabnică celor răniți. Ministerul Afacerilor Externe este în permanentă comunicare cu Ambasada Greciei la București și monitorizează situația”, se mai arată în informarea autorităților elene.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Eugen Neagoe va antrena Universitatea Craiova

Urmatoarea stire

SUA va avea o strategie de lucru la regiunea Mării Negre

Stiri pe aceeasi tema