O nouă palmă pentru România. Cancelarul austriac Karl Nehammer și premierul Olandei, pact anti-Schengen


Cancelarul austriac Karl Nehammer este mai ferm ca niciodată cu privire la blocarea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. „Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment”, spune cei doi premieri.


In articol:


Cancelarul austriac Karl Nehammer l-a primit joi la Viena pe premierul olandez Mark Rutte, pentru a discuta pe tema migrației în interiorul UE.

Ambii politicieni s-au opus în decembrie aderării României şi Bulgariei la Schengen şi par să fie în continuare pe aceeaşi lungime de undă, menţinându-şi poziţia, relatează presa austriacă.

„Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment”

Cancelarul Nehammer şi premierul Rutte au subliniat legăturile strânse dintre Austria şi Olanda.

„Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment”, a anunţat cancelarul austriac, citat de „Kronen Zeitung”.

Citește și: VIDEO- România așteaptă să intre în Schengen- Aurescu: „Contăm pe sprijinul Suediei pentru Schengen”

Ţările de Jos şi Austria doresc să ceară împreună soluţii în lupta împotriva migraţiei ilegale în cadrul summitului extraordinar al UE programat la începutul lunii viitoare.

Nehammer a spus că este important faptul că are loc această reuniune la vârf. „S-a aşteptat mult prea mult timp până să se întâmple asta”, a menţionat el, potrivit G4Media.

Cancelarul Nehammer şi premierul Rutte au subliniat legăturile strânse dintre Austria şi Olanda.

[Sursa foto: Twitter]

Tema extinderii spațiului Schengen lipsește din agenda Consiliului JAI

Un nou Consiliu JAI are loc în aceste zile, sub președinția Suediei, iar tema extinderii spațiului Schengen nu figurează pe lista discuțiilor. 

Temele de discuție la summit-ul JAI includ migrația și azilul pentru migranți, lupta împotriva crimei organizate, un nou instrument pentru transferul procedurilor penale și agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

“Am discutat cu omologul austriac și sunt încrezător că vom relua dialogul în perioada următoare, întrucât România are o așteptare legitimă ca Austria să își reconsidere poziția exprimată la vot în decembrie anul trecut”, susține ministrul român de Interne, Lucian Bode.

La rândul său, Austria, care a blocat țara noastră la reuniunea din 8 decembrie, are propria sa agendă la Consiliul JAI.

Aceasta include presiuni pentru ca UE să pună în aplicare măsuri eficiente, cum ar fi o protecție coerentă a frontierelor în lupta împotriva contrabandei și a migrației ilegale

Viena mai vrea ca Europa să acționeze în țările terțe din Africa şi Asia, de unde provin în principal migranții ilegali. Austriecii mai cer stabilirea de cote de migranți cu statele terțe anumite și susține că acelora care caută protecție în afara Europei ar trebui să li se ofere posibilitatea de a solicita azil în punctele de lucru ale Crucii Roșii sau ale ONU, sau chiar la ambasade.

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Horoscop chinezesc – Anul Iepurelui de Apă 2023

Urmatoarea stire

Comunicat de presă SC MELLOW CONCEPT SRL

Stiri pe aceeasi tema