O nouă categorie de mașini pot circula cu girofar pe drumurile din România. Legea a fost promulgatăPreședintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care prevede includerea unor autovehicule în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, anunță Administrația Prezidențială.

Camera Deputaților a adoptat, la începutul lunii decembrie 2022, o inițiativă depusă în Parlament în 2014 care prevede includerea autovehiculelor aparţinând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art.32 alin.(2) lit.b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul includerii autovehiculelor aparţinând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților cu unanimitate de voturi.

„Mulțumim celor 249 de deputați care au votat astăzi (miercuri – n.r.) și tuturor celor care ne-au susținut de-a lungul celor opt ani acest demers și care au înțeles nu numai necesitatea acestui act normativ ci și anomalia existentă în funcționarea Serviciilor Salvamont.

Prin actul normativ aprobat astăzi, practic, se corelează prevederile legale care nominalizează structurile Salvamont ca servicii de salvare și urgență medicală, coordonate administrativ de către Consiliile județene și locale, iar operațional de Departamentul pentru Situații de Urgență al M.A.I., prevederi prin care acestea pot achiziționa, deține și utiliza legal autospeciale de intervenție și ambulanțe – dotate din fabricație și omologate cu mijloace de semnalizare acustică și luminoasă, cu legislația care nominalizează instituțiile care au dreptul de a utiliza aceste mijloace de semnalizare pentru deplasarea în regim prioritar pe drumurile publice în situații de urgență.

În acest moment, prin Ministerul de Interne – Inspectoratul general pentru Situații de Urgență, există în derulare un proiect prin serviciile Salvamont vor fi dotate cu ambulanțe pentru transport pacienți cu caracteristici care să le permită intervenția în teren montan”, transmitea pe Facebook Salvamont.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Paradă scandaloasă în Bacău: Oamenii s-au costumat în ruși și au defilat în mașini cu litera Z. “Putin” îndemna la viol

Urmatoarea stire

Sebastien Haller a revenit la antrenamentele echipei Borussia Dortmund, după ce a învins cancerul

Stiri pe aceeasi tema

Europa, atacată la foc continuu din Rusia

Componenta de război cibernetic nu are granițe, atrage atenția generalul de brigadă Gabriel David, șeful Departamentului de Securitate Cibernetică al…