O ”minge de foc” pe cerul Scoţiei şi al Irlandei de Nord: ”A fost incredibil”


Reţeaua Meteor a anunţat că a început să primească notificări cu privire la apariția pe cer a unei mingii de foc.observată în timpul nopţii. Meteor investighează pentru a stabili dacă obiectul a fost un meteorit sau resturi spaţiale.

 Majoritatea rapoartelor provin din Scoţia şi din Irlanda de Nord.

”Îmi plimbam câinele. Era aproape ora 22:00, când am văzut o lumină puternică pe cer. La început m-am gândit că poate fi un foc de artificii pentru că sunt multe partide de fotbal în Scoţia, dar mi-am dat seama rapid că nu era vorba despre asta şi am scos telefonul să văd dacă pot să surprind momentul”, a povestit Danny Nell, în vârstă de 21 de ani pentru agenţia de presă PA.

Steve Owens, astronom şi comunicator ştiinţific la Glasgow Science Centre, a afirmat că a văzut “mingea de foc” în timp ce trecea deasupra Scoţiei miercuri seara.

”A fost incredibil. Stăteam în camera de zi exact la ora 22:00 noaptea trecută şi am văzut pe fereastră, spre sud, această minge de foc luminoasă, acest meteorit care străbătea cerul şi mi-am dat seama că a fost ceva special. Nu era perfect vizibil. Am putut vedea că se fragmentează, s-au desprins bucăţi mici din el”, a afirmat acesta, potrivit digi24.ro.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Dani Mocanu s-a filmat în timp ce lua masa în mașină. Artistul nu poate ieși în public, pentru că este în arest la domiciliu

Urmatoarea stire

Apneea obstructivă în somn este legată de un risc crescut de cancer, declinul creierului și un risc crescut de cheaguri de sânge

Stiri pe aceeasi tema