O mașină Tesla pe modul autopilot a fost la un pas de se izbi de un tramvai. Momentul care a devenit viral


După ce semaforul a devenit verde, mașina trebuie să aștepte până când drumul era liber. În schimb, în loc să aștepte, mașina Tesla a estimat că are spațiu și timp să întoarcă spre stângă înainte să ajungă tramvaiul în intersecție. O altă teorie e că nu a recunoscut tramvaiul drept un obstacol. 

Pe ecranul mașinii, însă, vehiculul părea să fi identificat tramvaiul și mediul înconjurător. Acest detaliu poate fi observat în video, înainte ca mașina să întoarcă. Nu se știe exact de ce mașina a considerat că poate să întoarcă în acea direcție, deși, teoretic, observase tramvaiul. 

În video, se poate observa o mașină Tesla pe modul autopilot a fost la un pas de se izbi de un tramvai, dar șoferul a preluat controlul vehicului înainte de impact. Șoferul a reușit să schimbe direcția mașinii și să evite accidentul.

Mașina s-a apropiat periculos de mult de pietoni

Dincolo de incidentul cu tramvaiul, în video se poate observa o altă situație periculoasă cu mașina Tesla. Atunci când întoarce iar spre stângă, ia curba prea larg și se apropie periculos de 2 pietoni. 

Recent, Tesla a dezvăluit cel mai nou prototip Cybertruck – cum arată vehiculul inedit.

După acest incident, șoferul a oprit testul. În urma sa, s-a declarat „super dezamăgit de Tesla”, după ce o mașină a companiei, pe modul autopilot, a fost implicată în mai multe situații periculoase. 

Tesla include, însă, un buton prin care șoferii pot atenția compania în astfel de situații, atunci când folosesc modul autopilot. Această funcționalitate nu include, însă, și detalii oferite de șoferi despre situația asupra căreia atrag atenția. 

Recent, Elon Musk a dezvăluit cine e cel mai mare rival Tesla.

Tesla a fost criticată pentru că a început testele beta pentru opțiunea Full Self-Driving, pe drumuri publice, cu ajutorul consumatorilor, nu al specialiștilor.Citeste continuarea pe useit.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Prețurile gazelor din Europa scad după ce guvernul norvegian a intervenit în greva petrolului și a gazelor

Urmatoarea stire

Exerciţii militare în spaţiul aerian al României ale forţelor aeriene israeliene

Stiri pe aceeasi tema