O amprentă de mână descoperită în peretele unui zid vechi de 1.000 de ani îi nedumerește pe experți


  • O mână misterioasă care a fost găsită sculptată într-un zid de piatră din Ierusalim i-a făcut pe experți să încerce să înțeleagă ce ar putea însemna.
  • Până în prezent, arheologii nu au descifrat semnificația acestei sculpturi.
  • Zidurile Orașului Vechi care sunt vizibile în prezent datează din secolul al XVI-lea, fiind construite de sultanul turc otoman Suleiman I.

O mână misterioasă care a fost găsită sculptată într-un zid de piatră din Ierusalim i-a făcut pe experți să încerce să înțeleagă ce ar putea însemna. Amprenta mâinii a fost descoperită în zidul vechi de 1.000 de ani, care a fost scos la iveală în timpul lucrărilor de construcție pentru lărgirea unui drum în Ierusalimul de Est, în apropiere de Poarta lui Irod, potrivit Autorității Israeliene pentru Antichități.

Proiectul de infrastructură de lângă zidul orașului a scos la iveală un șanț adânc săpat în stâncă, despre care se crede că datează din secolul al X-lea sau mai devreme. Iar în peretele șanțului se află o amprentă de mână bine conservată în piatră.

Un bărbat este fotografiat cu mâna sa care se potrivește perfect în interiorul sculpturii și care i-a lăsat pe oamenii de știință nedumeriți cu privire la ceea ce ar putea fi. Autoritatea Israeliană pentru Antichități a declarat că au fost făcute descoperiri interesante” cu amprenta mâinii găsită într-o parte a fortificațiilor din Ierusalim, care au fost expuse recent.

Echipa a descoperit o parte a unui vechi șanț defensiv, despre care se crede că datează din secolul al X-lea d.Hr. sau mai devreme”, a precizat aceasta într-o postare pe Facebook. Printre descoperiri se afla o amprentă de mână sculptată care rămâne un mister”.

Deocamdată, oamenii de știință analizează toate posibilitățile, inclusiv posibilitatea că ar putea fi vorba de o farsă. IAA a declarat: În timpul săpăturilor, a fost găsită o amprentă misterioasă de mână sculptată în peretele șanțului. Până în prezent, arheologii nu au descifrat semnificația acestei sculpturi. Simbolizează ea ceva? Indică un anumit element din apropiere? Sau este doar o glumă locală? Timpul ne poate spune”, spun cercetătorii.”

Zubair Adawi, de la Autoritatea Israeliană pentru Antichități, este directorul de săpături al echipei care a găsit rămășițele șanțului. El a declarat: Nu am găsit nimic: Șanțul, care înconjoară întregul Oraș Vechi, datează de aproximativ 1.000 de ani, din secolul al X-lea d.Hr. sau mai devreme, iar funcția sa era de a împiedica inamicul care asedia Ierusalimul să se apropie de ziduri și să pătrundă în oraș.”

Zidurile Orașului Vechi care sunt vizibile în prezent datează din secolul al XVI-lea, fiind construite de sultanul turc otoman Suleiman I, Magnificul, însă fortificațiile anterioare erau mai puternice, deoarece orașul era mai amenințat, scrie Daily Mail.

Primele ziduri de fortificație care înconjurau vechiul oraș Ierusalim erau mult mai puternice”, a declarat Dr. Amit Re’em, directorul regiunii Ierusalim din cadrul Autorității Israeliene pentru Antichități.

Armatele care încercau să captureze orașul în Evul Mediu trebuiau să traverseze șanțul adânc și, în spatele acestuia, alte două ziduri de fortificație groase, în timp ce apărătorii orașului de pe ziduri făceau să plouă cu foc și sulf asupra lor. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, existau tuneluri secrete în fortificații, unele dintre ele descoperite de arheologii Autorității Israeliene pentru Antichități în săpături anterioare, prin care apărătorii orașului puteau ieși în șanț și ataca inamicul prin surprindere, iar apoi dispăreau înapoi în oraș.”

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Război în Ucraina. Rusia trimite în această dimineață un nou val de rachete asupra orașelor ucrainene. Peste noapte a atacat cu 24 de drone kamikaze, dar Armata Ucraineană spune că toate au fost doborâte înainte să își atingă țintele. Analize privind modul în care ucrainenii ar urma să folosească tancurile occidentale.

Urmatoarea stire

Rusia lansează un „atac masiv cu rachete”. Alertă de raid aerian în toată Ucraina. Zelenski cere și avioane de luptă

Stiri pe aceeasi tema