Nu vrei să te îmbolnăvești iarna aceasta? Obiceiurile de sănătate din pandemie pe care să le păstrezi pe termen lung

  • Una dintre cele mai importante lecții ale COVID-19 a fost importanța ca persoanele bolnave să stea departe de locul de muncă.
  • Studiile au arătat că numărul de persoane care își săpunesc mâinile după ce merg la toaletă era scăzut înainte de pandemie.
  • Biblia Organizației Mondiale a Sănătății conține sfaturi privind evaluarea fluxului de aer pentru administratorii de clădiri.

Au trecut doi ani și jumătate de la declanșarea pandemiei COVID-19 și se pare că și alte virusuri încearcă să acapareze atenția. Există focare de boli ale mâinilor, picioarelor și gurii la centrele de îngrijire a copiilor din Northern Territory și North Queensland, numărul de cazuri de gripă în creștere și apariția variolei maimuțelor în Australia (deși experții spun că este puțin probabil să se răspândească).

Vestea bună este că menținerea unora dintre obiceiurile de sănătate și igienă adoptate din cauza Covidiei va reduce, de asemenea, riscul de a contracta alte lurimi, spun experții.

Îngrijește-ți mâinile

Studiile au arătat că numărul de persoane care își săpunesc mâinile după ce merg la toaletă era scăzut înainte de pandemie: aproximativ una din patru persoane la nivel global și una din două în zonele cu acces bun la instalații de spălare a mâinilor.

Acest lucru a dus la o mulțime de acuzații (murdare) la începutul pandemiei, cu o avalanșă de mesaje publice și videoclipuri ciudate ale celebrităților care subliniau importanța spălării complete a mâinilor cu săpun și apă curentă timp de 20 de secunde sau a folosirii dezinfectantului pentru mâini dacă nu puteți ajunge la un robinet.

Statul în casă în caz de boală

Una dintre cele mai importante lecții ale COVID-19 a fost importanța ca persoanele bolnave să stea departe de locul de muncă și de evenimentele sociale, spune profesorul asociat Sheena Sullivan, epidemiolog de boli infecțioase la Institutul Doherty.

Ea speră că angajatorii vor da un exemplu, ceea ce ar putea însemna să ajute personalul să lucreze de acasă, dacă se simte suficient de bine, sau să abordeze barierele culturale care împiedică utilizarea concediului medical – cum ar fi teama de a dezamăgi echipa.

Dar forța de muncă ocazională și zonele în care oamenii nu pot lucra de acasă continuă să prezinte un risc real pentru controlul bolilor și trebuie să fie abordate de către guvern, spune Sullivan.

Aerisește casa

Biblia Organizației Mondiale a Sănătății conține sfaturi privind evaluarea fluxului de aer pentru administratorii de clădiri, precum și pentru persoanele care îngrijesc un pacient COVID-19 la domiciliu, dar Hancock încurajează oamenii să se gândească și la mediile sociale.

Multe cafenele și întreprinderi și-au modificat clădirile – poate că au dărâmat un perete pentru a avea mai multe ferestre deschis.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

BNR: Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului III

Urmatoarea stire

David Popovici e campion european de juniori la 200 m liber

Stiri pe aceeasi tema