Nu se face rotativa Guvernului în timpul grevei profesorilor


Klaus Iohannis a anunțat, joi după-amiază, de la Sibiu, că rotativa guvernamentală se va face după ce se încheie greva profesorilor. Președintele a fost de dimineață la Sibiu, în vizită oficială alături de președintele Germaniei, pe care l-a adus și la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal, unde a făcut o glumă cu elevii care au venit să-i aplaude pe cei doi, alături de profesoara lor, Carmen Iohannis.

Dacă de dimineață a făcut glume pe seama grevei profesorilor, după marșul impresionant pe care cadrele didactice l-au organizat în București, Iohannis s-a răzgândit și a anunțat că rotativa guvernamentală nu se poate face chiar acum, în timp ce Guvernul ar trebui să negocieze cu protestatarii.

 „Fiind azi, joi, si greva neîncheiată, vom vedea dacă reușim să începem procedura mâine sau peste câteva zile, dar nu asta e important dacă acum imediat, sau dacă peste o săptămână-două se face rotația. Important este să avem stabilitatea guvernării”, a spus Klaus Iohannis.

Profesorul de la Cotroceni declara cu doar o zi înainte, miercuri, tot în timpul grevei profesorilor, că va fi respectat calendarul rotației guvernamentale, astfel că marți, 30 mai, cel târziu, vom avea un nou Guvern, iar procedura se va desfășura „rapid, corect, „sticlă”.

Argumentul amânării rotației guvernamentale din cauza grevei profesorilor l-a avut însă și Marcel Ciolacu, președintele PSD și posibil viitor premier, încă de acum câteva zile, înainte ca profesorii să declanșeze greva generală.

,,Prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”, declara, sâmbăta trecută, Marcel Ciolacu.

Amalia Capră

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema