Nu negociem nimic din protocol. Ministerele vor fi schimbate așa cum s-a stabilit


Rareș Bogdan a declarat, miercuri, că PNL nu vrea să negocieze „nici măcar un punct” din protocolul coaliției de guvernare, astfel că nu se pune problema ca PSD să păstreze vreun minister, așa cum s-a exprimat, tot miercuri, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, că miniștrii care au performat pot rămâne în aceleași funcții. Euoparlamentarul PNL Rareș Bogdan a invocat, în argumentarea sa, că aceeași părere o ai și „greii partidului”.

„Am semnat un protocol, am intrat la guvernare împreună. PNL va respecta întocmai protocolul. Protocolul se respecta până la ultima virgulă. PNL va ceda Fondurile europene si Justiția și va primi poziția de vicepremier, ministerul Transporturilor, Ministerul de Finanțe si secretarul general al guvernului. Noi nu vom negocia nici măcar un punct. PNL nu va pune nici măcar piciorul lateral de la această chestiune. Poziția mea, a lui Dan Motreanu, a Alinei Ghorgiu, a lui Gheorghe Falcă, a lui Vasile Blaga e asta. 

Rareș Bogdan a mai spus că în cazul în care nu se respectă rotația ministerelor, atunci nu se va respecta nici cea a premierului.

Nu e problema mea ce au declarat Stănescu sau Ciolacu. În cazul în care colegii de guvernare doresc ca dl Grindeanu sau altcineva să rămână la Transporturi, dl Câciu sau altcineva să vină la Finanțe, atunci noi considerăm că nu se va face rotativa și dl Ciucă va rămâne premier.

PNL își va respecta cuvântul dat și toate documentele parafate și semnate. E o dovadă de maturitate și de echilibru. Dacă există miniștri care nu ating performanțele, trebuie scoși din guvern rapid. Nu consider că în Cabinetul Ciucă există miniștri foarte performanți, performanți, mai puțin performanți sau proști. Dacă ar fi miniștri mai puțin performanți, ar trebui scoși din guvern imediat”, a mai explicat Rares Bogdan.  

M. Nedelcu

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema