„Nu ne-a furnizat nimic. Nimic. Zero”

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a atacat dur Israelul în timpul unui interviu acordat vineri postului de televiziune francez TV5Monde, declarându-se „șocat” de lipsa de sprijin din partea Israelului pentru efortul de război, potrivit Jerusalem Post.

„Nu am înțeles ce s-a întâmplat. Nu înțeleg de ce nu ne pot furniza rachete antiaeriene. Israelul nu ne-a furnizat nimic. Nimic. Zero”, a afirmat președintele ucrainean, înainte de a adăuga.

„Nu îi învinovățesc pe lideri, constat faptele: au existat discuții. Puteți vedea influența Rusiei asupra Israelului. Înțeleg că trebuie să își protejeze țara, dar, conform informațiilor mele, continuă să exporte arme către alte țări”.

 

Nu este prima dată când Zelenski lansează astfel de critici.

Într-un discurs ținut în fața Universității Ebraice în iunie , Zelenski s-a adresat atât studenților, cât și membrilor facultății: „Spuneți-mi cum de nu puteți ajuta victimele? Pe dumneavoastră și pe milioane de alte persoane din lume. Îmi este greu să fiu intervievat de jurnaliștii din Israel, pur și simplu nu știu ce să răspund.”

„Le [mulțumesc] cetățenilor Israelului și vouă pentru că susțineți Israelul, [vă] mulțumesc pentru că ați agățat steaguri ucrainene pe străzi și pentru toate cuvintele de susținere, dar am dori să primim sprijin și din partea guvernului dumneavoastră”, a spus el.

În martie, Zelenski a declarat într-un discurs online adresat membrilor Knessetului că „în Israel, știm foarte bine că Iron Dome, sistemul vostru de interceptare a rachetelor, este cel mai bun. Știm că știți cum să vă apărați și să vă protejați interesele și, de asemenea, să ajutați Ucraina să îi protejeze pe evreii din Ucraina”.

„Se poate întreba adesea de ce nu putem primi arme de la voi, de ce Israelul nu a impus sancțiuni serioase Rusiei? De ce nu se aplică presiuni? Trebuie să dați răspunsuri la aceste întrebări și apoi să trăiți cu răspunsul dumneavoastră. Ucrainenii au făcut o alegere acum 80 de ani, am salvat evreii și de aceea avem membri ai Hasidei Olam printre noi”, a declarat președintele ucrainean.

Ambasadorul ucrainean în Israel, Evghen Korniciuk, a atacat – de asemenea – pe ministrul de finanțe Avigdor Liberman, în urma a ceea ce el a numit „neutralitatea” acestuia în ceea ce privește războiul dintre Rusia și Ucraina, în timpul unui interviu acordat miercuri agenției Newsru.

În urma interviului lui Liberman despre război, în care acesta nu a condamnat direct acțiunile Rusiei în Ucraina, Korniciuk a declarat că „este de neconceput ca Liberman să nu condamne ferm partea care atacă”.

„Ucraina a fost târâtă de Rusia în acest război sângeros, iar cetățenii noștri plătesc un preț foarte greu în fiecare zi”, a declarat miercuri ambasadorul într-o declarație. „Sunt șocat de indiferența domnului Liberman față de crimele pe care poporul ucrainean le-a experimentat din partea rușilor.”

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Roger Waters și-a anulat concertele din Polonia după scandalul provocat de declarațiile sale privind Ucraina

Urmatoarea stire

FOTO/VIDEO. ACCIDENT MORTAL la GALICEA. Un bărbat a murit, iar un copil de 3 ani e în stare gravă – Gazeta Vâlceană

Stiri pe aceeasi tema