”Nu îi vom oferi Rusiei o a doua șansă”


Vineri, 16 Iunie 2023, ora 22:46

607 citiri

Volodimir Zelenski și Vladimir Putin FOTO colaj ziare.com

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus din nou orice negociere cu Rusia, declaraţie făcută vineri, 16 iunie, după o întâlnire cu lideri africani veniţi să încerce o mediere între Kiev şi Moscova, relatează AFP.

”Astăzi am spus clar în timpul întâlnirii noastre (cu delegaţia africană) că a permite orice negociere cu Rusia acum, când ocupantul se află pe pământul nostru, înseamnă să îngheţe războiul, să îngheţe durerea şi suferinţa”, a declarat el în cursul unei conferinţe de presă comune cu lideri africani, exprimându-şi dorinţa pentru organizarea unui summit UcrainaAfrica în vederea dezvoltării relaţiilor cu continentul african.

Înainte de a lansa invadarea Ucrainei, în februarie 2022, ”Rusia a încercat multă vreme să înşele toată pe lumea cu acordurile de pace de la Minsk”, încheiate pentru a încerca să soluţioneze conflictul cu separatiştii susţinuţi de Moscova în estul Ucrainei şi de care Rusia s-a servit pentru a pregăti o noua ofensivă împotriva vecinului său, a acuzat Zelenski.

”Este clar că Rusia încearcă din nou să-şi folosească vechea tactică de înşelăciune. Dar Rusia nu va mai reuşi să înşele lumea”, a adăugat el. ”Nu îi vom oferi o a doua şansă”, a spus preşedintele ucrainean.

La rândul său, preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a lansat, vineri, la Kiev, un apel la ”dezescaladare” Ucrainei şi Rusiei.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema