Novak Djokovic, interviu de colecție pentru americani. Ce spune despre rivalitatea cu Federer și NadalNovak Djokovic a fost marele absent de la turneele de la Indian Wells și Miami. Sârbul nu a putut participa la aceste competiții din cauza faptului că nu este vaccinat anti-Covid. Pe fondul acestei situații, Djokovic a oferit un interviu inedit presei din Statele Unite. Cu acest prilej el a vorbit și despre rivalitatea istorică pe care a avut-o de-a lungul anilor cu Roger Federer și Rafael Nadal.

Novak Djokovic a vorbit despre rivalitatea cu Federer și Nadal

Novak Djokovic nu a putut juca în cadrul turneelor de la Indian Wells și Miami din cauza faptului că nu este vaccinat anti-Covid. În urma ratării celor două turnee din Statele Unite sârbul a pierdut primul loc mondial în favoarea spaniolului Carlos Alcaraz. Djokovic va reveni pe teren la turneul de la Monte Carlo, programat în perioada 8 – 16 aprilie.

Novak Djokovic a vorbit pentru CNN despre rivalitatea istorică pe care a avut-o cu Roger Federer și Rafael Nadal. Sârbul a mărturisit cu franchețe că la început era nervos pentru faptul că este contemporan cu cei doi. Ulterior însă a realizat că această rivalitate acerbă l-a întărit foarte mult și l-a ajutat să devină un jucător de top.

Trebuie să recunosc că, uneori, faptul că eram din aceeași generație cu Roger Federer sau Rafael Nadal m-a enervat foarte tare, m-a înfuriat.

Dar apoi am realizat că ei m-au făcut mai puternic, mental, fizic, jocul meu s-a îmbunătățit datorită tuturor meciurilor pe care le-am jucat unul împotriva celuilalt. Mai ales datorită meciurilor pe care le-am pierdut împotriva lor, meciuri importante”, a declarat Novak Djokovic.

Djokovic își pregătește revenirea în circuitul ATP

Djokovic a subliniat că nu are regrete pentru ratarea turneelor din Statele Unite și se pregătește intens pentru revenirea pe teren. Sârbul este acum concentrat pentru turneele pe zgură la care va participa în următoarea perioadă.

Nu am regrete. Am învățat de-a lungul vieții că regretele nu fac decât să te țină pe loc. Și, practic, te fac să trăiești în trecut și nu vreau să fac asta.

De asemenea, nu vreau să trăiesc prea mult nici în viitor. Îmi doresc să fiu în momentul prezent, dar bineînțeles că mă gândesc la viitor, să creez un viitor mai bun. Așa că îl felicit pe Alcaraz. Merită absolut să revină pe locul 1.

E păcat că nu am putut juca la Indian Wells, Miami. Îmi plac acele turnee. Am avut destule succese acolo, dar, în același timp, este decizia conștientă pe care am luat-o . Și am știut că există întotdeauna posibilitatea să nu merg.

Aceasta este situația actuală, care sper că se va schimba pentru sfârșitul acestui an, pentru US Open. Până atunci însă, să ne concentrăm către sezonul de zgură”, a spus Djokovic.

Citeste continuarea pe www.playsport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică?

Urmatoarea stire

De ce a fost certat Mihai Bobonete la o benzinărie. O româncă i-a spus în față tot: „E păcat”

Stiri pe aceeasi tema