Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe jar!


Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe jar! Se răspândeşte mult mai rapid și este rezistentă la antibiotic. OMS vine cu o veste teribilă despre noua variantă de tuberculoză: este mult mai periculoasă, iar numărul deceselor provocate de această boală a crescut alarmant în Europa, a avertizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

OMS spune că această creştere a fost cauzată de relaxarea procedurilor de diagnosticare în timpul lockdownurilor asociate pandemiei de COVID-19 şi de răspândirea unei tulpini de tuberculoză care este rezistentă la un antibiotic prescris împotriva acestei boli.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B…

Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când tendinţa de scădere a fost inversată, mai spune OMS.

În cele 53 de ţări din regiunea OMS Europa, care acoperă şi Asia Centrală, aproximativ 230.000 de persoane au contractat tuberculoză, o boală cauzată de o bacterie ce atacă în principal plămânii – acest total rămânând totuşi în scădere în raport cu anii precedenţi.

„Creşterea numărului de decese cauzate de tuberculoză în 2021 este, foarte probabil, o consecinţă a întârzierii sau a absenţei diagnosticării tuberculozei din cauza unei perturbări a serviciilor medicale în timpul pandemiei de COVID-19″a precizat OMS Europa.

Te-ar mai interesa: Rolul ceaiului de păpădie în organism. Are capacit…

În plus, prevalenţa tuberculozei rezistente la medicamente a crescut de asemenea pe scară largă, întrucât o treime din cazurile diagnosticate au fost cazuri de tuberculoză rezistentă la Rifampicină în 2021.

La nivel mondial, OMS s-a declarat deja îngrijorată în octombrie 2022 din cauza unei creşteri similare, înregistrată tot pentru prima dată în ultimii 20 de ani, a noilor cazuri de tuberculoză depistate în 2021, potrivit Digi 24.

Te-ar mai interesa: Theo Rose: Copilul meu…Nu știu ce a avut. Po…

Boală infecțioasă frecventă și, în cele mai multe cazuri, curabilă, provocată de diferite tipuri de micobacterii, de obicei de Mycobacterium tuberculosis.

România se află, în continuare, pe primul şi nedoritul loc în Uniunea Europeană la numărul de cazuri noi şila recidivele TBC. În 2022, în ţara noastră au fost diagnosticate aproape 9.000 de cazuri, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

Te-ar mai interesa: La ce mai crește glicemia VIOLENT? Dan Oroș: Cel m…

Simptomele pot să nu alarmeze bolnavii, care de multe ori le pun pe seama unei simple viroze. La ce trebuie să fim atenți, explică medicul pneumolog Sebastian Buga.

„Persoanele care prezintă tuse persistentă cel puțin trei săptămâni, astenie fizică marcată, scăderea poftei de mâncare, scădere ponderală și subfrebilitatea, temperatura corporală cu 38° trebuie consideraţi suspecţi de tuberculoză. Din păcate, o persoană cu tuberculoză nediagnosticată va infecta și alte persoane sănătoase din preajma sa”, a declarat Sebastian Buga.

Te-ar mai interesa: Situație CRITICĂ în Vaslui. Șapte comune din judeţ…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.
Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Citeste continuarea pe www.doctorulzilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow: doar 12 exemplare

Urmatoarea stire

Horoscop 27 martie 2023. Conflicte la locul de muncă pentru o zodie, iar alți nativi sunt răscoliți de cineva din trecut

Stiri pe aceeasi tema