Noua platformă a donatorilor internaţionali începe să coordoneze ajutorul pentru Ucraina


Joi a fost lansată o nouă platformă pentru donatorii internaționali care vor să ajute la coordonarea eforturilor de reparare și rederesare în Ucraina.

Foto Agerpres

Potrivit Comisiei Europene, oficiali din Ucraina, UE, G7 şi instituţii financiare, precum Banca Europeană de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială au participat la acest eveniment organizat prin videoconferinţă, relatează Agerpres.

Rolul platformei este de a coordona mai bine atât pe termen scurt cât și pe termen lung, asistența destinată Ucrainei. Se va pune accent în special pe reconstruirea infrastructurii distruse de bombardamentele rusești. 

De asemenea, se va asigura corelarea între reforme și investiții prin intermediul noii platforme, afirmă președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Aceasta este o condiție prealabilă pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, un obiectiv important al conducerii de la Kremlin.

Ucraina a primit asistență financiară și militară în valoare de 49 de miliarde de dolari, de la începutului războiului, din partea statelor membre UE și a instituțiilor financiare europene.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Catherine Colonna, ministrul francez de externe, s-a întâlnit joi, la Odesa, cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba

Urmatoarea stire

Revine Eran Zahavi la naționala Israelului în preliminariile Euro 2024?

Stiri pe aceeasi tema