Nouă descoperire de documente confidenţiale la reşedinţa privată a preşedintelui Biden

Cinci noi pagini de documente confidenţiale au fost găsite într-o cameră adiacentă garajului de la reşedinţa privată a preşedintelui american Joe Biden din Wilmington, statul Delaware, est, a anunţat sâmbătă Casa Albă, relatează AFP.

Aceste documente, care datează din timpul vicepreşedinţiei lui Joe Biden, au fost găsite după sosirea la faţa locului, joi seara, a avocatului preşedinţiei Richard Sauber, precizează acesta într-un comunicat. Documentele se adaugă altor dosare găsite în această reşedinţă privată, a căror existenţă a fost dezvăluită joi de Casa Albă, precum şi altor documente confidenţiale descoperite în noiembrie anul trecut într-un birou din Washington.

Casa Albă a informat joi că „un număr mic de documente confidenţiale” despre activitatea lui Joe Biden când era vicepreşedinte (2009-2017) au fost găsite miercuri seară în reşedinţa privată a acestuia din Wilmington, fiind depozitate într-un garaj şi într-o cameră adiacentă.

Luni, executivul american recunoscuse deja că o duzină de documente de acest tip au fost descoperite, în noiembrie, la Penn Biden Center, un think tank din Washington unde Joe Biden a avut altădată un birou.

O lege din 1978 îi obligă pe preşedinţii şi vicepreşedinţii americani să transmită Arhivelor Naţionale toate email-urile, scrisorile şi alte documente de lucru.

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

două treimi din rachetele ruseşti lansate sâmbătă au fost interceptate

Urmatoarea stire

CSM București s-a distrat cu Odense în Liga Campionilor la handbal feminin

Stiri pe aceeasi tema

OMS, în sfârșit o veste bună!

Creşterea bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 în China nu ar trebui să aibă un impact semnificativ…