Nord Stream: Poliţia germană îşi mobilizează pe mare ”toate forţele disponibile” (ministru)

Poliţia germană patrulează în Marea Nordului şi Marea Baltică cu “toate forţele disponibile” după exploziile care au avariat gazoductele submarine Nord Stream provenind din Rusia, a afirmat vineri ministrul german de interne, Nancy Faeser, transmite AFP.

Bule de gaze naturale formate la suprafata Marii Baltice dupa exploziile la gazoductele Nord StreamFoto: Handout / AFP / Profimedia

“Luăm în serios ameninţările actuale şi ne protejăm”, a declarat Nancy Faeser pentru jurnalul Sueddeutsche Zeitung.

Unităţile de poliţie, în special elicoptere şi forţele speciale maritime, dispun de “capacităţi speciale pentru a interveni în situaţii periculoase”, a adăugat ministrul.

Gazoductele Nord Stream, care au fost închise de la sfârşitul lunii august, au fost artere cruciale pentru a asigura livrarea de gaz rusesc în Germania. Originea exploziilor nu este cunoscută deocamdată.

Germania “va sprijini ancheta comună” asupra incidentului cu Danemarca şi Suedia, le-a declarat vineri cancelarul Olaf Scholz omologilor săi din cele două ţări într-un apel video.

Totul sugerează că este un “act deliberat de sabotaj”, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului, Steffen Hebestreit.

Împreună cu partenerii săi din Uniunea Europeană şi NATO, Germania va “întări pregătirea şi protecţia împotriva sabotării infrastructurilor critice”, a adăugat el.

Norvegia, care a devenit primul furnizor de gaze naturale al Europei, a acceptat vineri contribuţii militare din partea Franţei, Germaniei şi Marii Britanii pentru a-şi securiza sectorul petrogazier, reaminteşte AFP.

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

AFM a publicat proiectul de ordin pentru înlocuirea becurilor / CUm poţi beneficia de voucher

Urmatoarea stire

Depozitarul Central va distribui dividende pentru ANTIBIOTICE S.A

Stiri pe aceeasi tema