Non-apartenența la Schengen afectează mobilitatea militară. Guvernul nu putea să-și găsească un moment mai prost pentru Legile justiției, total nepotrivite

România merita să fie în Schengen de multă vreme deja, pierde sute de milioane de euro anual pentru că nu este, iar guvernul actual nu și-a găsit un moment mai prost să vină cu aceste Legi ale justiției total imperfecte, nepotrivite și atunci să mai dea un argument celor care se opun intrării României în Schengen.

citizen

Să ne imaginăm că vom avea pericolul unei amenințări militare și noi va trebui să trecem prin Ungaria, care să spună că nu se poate. Pericolul acesta logistic pe mine mă îngrijorează, pentru că știu că atunci când lucrurile se precipită, exact acest gen de detalii contează.

Și tocmai de aceasta am inclus și în bugetul Uniunii Europene o sumă substanțială pentru mobilitate militară, pentru că, așteptând evoluțiile viitoare, tot ceea ce putem face este să ne pregătim pentru ce e mai rău, spune europarlamentarul Nicu Ștefănuță (USR/Renew Europe), într-un interviu consacrat temei crizei energetice.

citizen

“Să o spunem foarte clar:  România merita să fie în Schengen de multă vreme deja, România pierde sute de milioane de euro anual pentru că nu este în Schengen, prin tot acel timp în plus pe care îl petrec companiile la graniță, prin faptul că Dacia plătește cu 300 de euro pe camion pe zi întârzierea aceasta, deci toate aceste elemente trebuie eliminate.

Suntem pregătiți pe partea asta. Ceea ce pentru mine este strigător la cer este că guvernul actual nu și-a găsit un moment mai prost să vină cu aceste Legi ale justiției total imperfecte, nepotrivite și atunci să mai dea un argument celor care se opun pentru a fi în Schengen.

citizen

Noi am început anul foarte bine, cu solidaritatea față de Ucraina, aveam un ascendent important, eram pe cai buni în privința Schengen. Inclusiv politic, mulți dintre cei care se opuneau și-au redus opoziția și atunci este mare, mare păcat și deloc ok să avem acest pachet imperfect al Legilor justiției. Sper ca, odată cu avizul Comisiei de la Veneția, să fie reconsiderate Legile justiției, să fie întoarse, să fie schimbate, așa încât să nu mai dăm argumentul acesta dușmanilor noștri”, afirmă europarlamentarul USR.

În prezent, 26 de state europene sunt membre cu drepturi depline ale Spaţiului Schengen. Patru dintre acestea nu sunt state membre ale Uniunii Europene: Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein.

Articol susținut de

parlamentul european

spotmedia.ro este singura responsabilă de conținutul articolului. Acesta nu reprezintă poziția Parlamentului European.

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Horoscop 26 septembrie 2022 – Aura ta de mister este mai puternică decât crezi

Urmatoarea stire

Se aplică de luni în toate magazinele LIDL. Măsură fără precedent, s-a mai întâmplat în pandemie

Stiri pe aceeasi tema