Noile tancuri furnizate de NATO vor acționa ca o „mână de fier” împotriva Rusiei


Foto: Mediafax
  • Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat că noile tancuri furnizate de NATO vor servi drept mână de fier” în contraofensiva Kievului.
  • Ambasadorul Kievului în Franța, a declarat că numeroase țări au confirmat acordul lor de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”.
  • SUA s-au angajat să furnizeze 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 Leopard 2 A6.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat vineri că noile tancuri furnizate de NATO vor servi drept mână de fier” în contraofensiva Kievului împotriva forțelor rusești din Ucraina.

Avem nevoie de o coaliție de tancuri cu principalele tancuri ale țărilor NATO pentru o contraofensivă. Adică, le vom folosi ca pumn de oțel” pentru a sparge linia lor de apărare”, a declarat Reznikov la o conferință de presă comună cu omologul său polonez, scrie CNN.

Pentru a descuraja o eventuală nouă ofensivă rusă în sud și în est, Forțele Armate ale Ucrainei vor folosi în primul rând artileria de 155 mm”, printre alte arme, a adăugat el. „De aceea spunem astăzi că prioritatea pe câmpul de luptă rămâne artileria de 155 mm și obuze pentru aceasta”.

Recent, Vadym Omelchenko, ambasadorul Kievului în Franța, a declarat că numeroase țări au confirmat acordul lor de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”.

El nu a precizat ce țări vor furniza tancurile și nici nu a oferit o defalcare a modelelor. SUA s-au angajat să furnizeze 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 Leopard 2 A6. Anterior, Regatul Unit a promis 14 tancuri Challenger 2, în timp ce Polonia a cerut aprobarea Germaniei pentru a transfera Ucrainei o parte din propriile sale Leopard 2 de fabricație germană.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Durere fără margini pentru o familie de români din Italia. Ce s-a întâmplat cu fiul lor de doar 17 ani, dispărut pe 1 februarie

Urmatoarea stire

Golden Buzz superb la Românii au Talent. Andra a rămas fără cuvinte și a apăsat butonul VIDEO

Stiri pe aceeasi tema