Noi proteste în Franța. Unul dintre restaurantele preferate ale lui Macron, incendiat de manifestanți


O nouă zi de proteste şi greve la nivel naţional în Franţa din cauza reformei controversate a pensiilor, iar primele incidente au izbucnit deja la Paris, în cursul după-amiezii.

Pompierii au intervenit de urgenţă, după ce prelata restaurantului La Rotonde, aflat în arondismentul 14 al Parisului și unde Emmanuel Macron a sărbătorit prima dintre victoriile sale prezidenţiale, a luat foc în timp ce protestatarii se confruntau cu forţele de ordine şi aruncau în jandarmi cu pietre, petarde, artificii şi vopsea, potrivit Le Figaro.

Sursă Foto – Twitter/
franceinfo

Potrivit TF1, o fumigenă aruncată de un manifestant a aprins prelata roşie a celebrei braserii.

De asemenea, o staţie de autobuz din apropiere de restaurant a fost vandalizată.

Anterior, prefectura poliţiei Parisului avertizase că un ”grup de mare risc””este prezent pe bulevardul Montparnasse, la intersecţia cu strada Vavin.

„Petardele sunt tot mai multe, protestatarii aruncă bucăţi de bitum spre forţele de ordine, care s-au grupat la colţul unei străzi”, a relatat corespondentul Le Figaro.

Protestele, din ce în ce mai violente

Francezii aruncă, de asemenea, cu diverse obiecte spre braseria La Rotonde, unul dintre restaurantele preferate ale lui Emmanuel Macron, care este protejat de forţele de ordine.

Manifestaţia era tensionată şi la Nantes, iar baricadele din cauciucuri cărora li s-a dat foc, ridicate pe autostradă, au creat ambuteiaje importante la Lyon.

În timp ce reforma pensiilor, care creşte vârsta legală de pensionare la 64 de ani, a fost adoptată definitiv prin asumarea răspunderii guvernamentale, sindicatele continuă să se lupte cu guvernul şi încearcă să relanseze mişcarea protestatară, în timp ce preşedintele Emmanuel Macron este în vizită în China.

Amploarea manifestaţiilor părea însă să fie mai mică, joi, faţă de 28 martie, însă protestele par a fi mai tensionate şi mai violente.

Înainte de începerea manifestaţiei de la Paris, 181.000 de persoane mărşăluiseră pe străzile Franţei, faţă de 231.000 la 28 martie la aceeaşi oră şi 425.000 la 7 martie, când a fost o zi record de mobilizare sindicală.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema