Noi justificări pentru demisie, trimise de la partid de Sorin Cîmpeanu, fără să recunoască plagiatul: Toată seria de atacuri din ultima vreme nu ar fi făcut decât să ducă în derizoriu o reformă adevărată

La aproape o zi după ce și-a dat demisia, Sorin Cîmpeanu și-o motivează, având în vedere că aseară doar a anunțat plecarea de la minister, fără să precizeze și ce anume l-a împins spre acest gest. Azi, într-o declarație trimisă de PNL, Sorin Cîmpeanu a subliniat că nu vrea să afecteze reforma în Educație și proiectele de legi pe care le-a inițiat și care au stârnit ample critici de-a lungul verii: “Deși am explicat de fiecare dată și am demontat toate acuzele care mi s-au adus, toată seria de atacuri din ultima vreme nu ar fi făcut decât să ducă în derizoriu o reformă adevărată, la care s-a muncit ani de zile. Tocmai pentru că am crezut și voi crede până la capăt în acest proiect, și pentru că doresc să îl vad devenind realitate, am luat decizia de a demisiona,” explică Sorin Cîmpeanu.
  • “Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, afirma Cîmpeanu aseară pe Facebook, când și-a anunțat demisia.
  • Amintim, scandalul a pornit de la ancheta jurnalistei Emilia Șercan care a dezvăluit în  pressone.ro că Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B).

În declarația transmisă jurnaliștilor azi de către PNL, nu direct de Sorin Cîmpeanu, explică demisia: “Este o demisie care a venit din dorința de a elimina presiunea nedreaptă și ilogică asupra reformei în educație, fiind evidentă deturnarea discuțiilor din spațiul public spre alte zone total străine interesului a sute de mii de profesori și a milioane de copii și tineri. Este o demisie care a venit din dorința de a nu periclita reforma educației și parcursul noilor legi ale educației. Am fost în repetate rânduri ținta unor atacuri injuste și nefondate. Deși am explicat de fiecare dată și am demontat toate acuzele care mi s-au adus, toată seria de atacuri din ultima vreme nu ar fi făcut decât să ducă în derizoriu o reformă adevărată, la care s-a muncit ani de zile. Tocmai pentru că am crezut și voi crede până la capăt în acest proiect, și pentru că doresc să îl vad devenind realitate, am luat decizia de a demisiona.
Am inițiat reforma sistemului de învățământ, pregătind implementarea „României Educate” și am făcut pași importanți pentru o finanțare mai bună a sistemului de învățământ și pentru accesul egal al tuturor copiilor la educație. Acestea sunt lucruri care vor rămâne,” potrivit declarației transmise de PNL.

Citeste continuarea pe www.edupedu.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mii de băcăuani, căutați acasă de polițiști. Sunt vizați cei fără acte de identitate

Urmatoarea stire

Adrian Minune, show total la un eveniment. Ce a făcut artistul în fața invitaților

Stiri pe aceeasi tema