Noaptea Campusului Deschis, un eveniment care celebrează ştiinţa, la intersecție cu arta, tehnologia, arhitectura și cultura


Știința, arta și tehnologia își deschid porțile la Noaptea Campusului Deschis, parte din Noaptea Cercetătorilor Europeni: timișorenii redescoperă „DE CE-urile” generației noastre.

Noaptea Campusului Deschis este un eveniment organizat de platforma de regenerare socială, culturală și urbană – UPT Campus Creativ. Evenimentul este o invitație către publicul larg de a cunoaște și de a descoperi știința la intersecție cu arta, tehnologia, arhitectura și cultura, prin conferințe, ateliere și expoziții desfășurate în incinta campusului Universității Politehnica Timișoara.

​Pe 29 septembrie 2023, timp de o seară, în intervalul 19:00 – 01:00, campusul Universității Politehnica Timișoara va deveni gazda unui spațiu multidisciplinar, unde oameni de toate vârstele sunt încurajați să caute „întrebările” importante ale generației noastre, fie că este vorba de inteligență artificială, microcalculatoare, robotică, producție sau chimie.

​Evenimentul se aliniază demersului bine cunoscut „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, o inițiativă de a prezenta știința publicului larg, dar de data aceasta într-un context inedit, aducând-o mai aproape de curioși folosind arta, tehnologia și arhitectura.

Noaptea Campusului Deschis se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European, fiind unul din cele 2 evenimente din cadrul programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, care beneficiază de sprijinul moral al Parlamentului European, patronajul fiind acordat unui număr limitat de manifestări necomerciale.

​„Noaptea Campusului Deschis este materializarea dezideratului proiectului UPT Campus Creativ, acela de a strânge comunitatea în campus să descopere, să învețe, să dezbată și să se simtă bine. E ocazia de a prezenta știința altfel, de a arăta timișorenilor și turiștilor ce se întâmplă în campusul nostru, lucrurile pe care le cercetăm, pe care le creăm și modul în care toate se împletesc cu știința. Acesta e unul dintre evenimentele importante ale acestui an în care dăm înapoi comunității ce știm, le oferim întrebări le care poate nu s-au gândit și îi invităm să petreacă noaptea într-un mod cu totul aparte”, spune Alex Luca, coordonatorul proiectului Campus Creativ.

​Descoperă DE CE-urile generației noastre

​La Noaptea Campusului Deschis, timișorenii vor avea ocazia să participe la o serie amplă de activități și să parcurgă trasee inedite prin campusul universitar. Aceștia sunt încurajați să exploreze facultățile UPT alegând unul dintre cele 3 deschise publicului: Știință, Artă sau Comunitate.

​Printre principalele atracții de care se vor putea bucura vizitatorii de toate vârstele se numără:

1. Traseul Știință – acesta include Noaptea Laboratoarelor Deschise – 22 de laboratoare din cadrul UPT unde vizitatorii pot afla mai multe despre UPT…

Citeste continuarea pe debanat.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema