Ninsori și ger în România! Zonele cele mai afectate de ciclonVremea se schimbă radical în România! Multe zone vor fi afectate de ninsori și ger, aduse de un ciclon.

Vineri dimineață vom avea zăpadă în Capitală, dar o să dispară repede, în „favoarea” ploii și poleiului.

Am putea avea o ploaie înghețată, care îi va pune în dificultate pe conducătorii auto. Sâmbătă va ninge, iar vântul va bate cu putere.

De vină este ciclonul mediteraneean, care va aduce zăpadă cu precădere în zonele de deal și de munte. Ca urmare, vom avea un weekend minunat pentru amatorii de schi.

Săptămâna viitoare vine însă, din nou, cu temperaturi blânde, de primăvară. Ne vom aștepta la temperaturi din ce în ce mai ridicate.

A treia săptămână din februarie va aduce, din nou, zăpada. În regiunile extracarpatice vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate persistentă și precipitații, ziua slabe şi pe arii restrânse, dar moderate (10…15 l/mp) şi în extindere treptatã seara şi noaptea; în Dobrogea şi în Bãrãgan vor fi mai ales ploi şi lapoviţã, iar în Oltenia, Moldova şi restul Munteniei predominant ninsori. Aria ninsorilor va cuprinde şi zona montanã, iar în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã se va depune strat nou de zãpadã, posibil mai consistent. În vestul, centrul şi nord-vestul ţãrii cerul va fi temporar noros, iar mai ales spre sfârşitul intervalului pe alocuri va ninge slab. Se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicatã în Muntenia şi în sudul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 7 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai ridicate pe litoral.

Vremea vineri, 27 ianuarie 2023

Vremea de vineri va fi în general închisă, cu precipitații în cea mai mare parte a țării, local însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est.

În Dobrogea vor fi mai ales ploi, în Muntenia și estul Moldovei ziua se vor semnala precipitații mixte, apoi și ninsori, iar în rest vor predomina ninsorile, mai consistente în estul Carpaților Meridionali, în Carpații de Curbură și zonele deluroase aferente. Vor fi condiții pentru depuneri de polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în Muntenia, Dobrogea și sudu Moldovei, precum și la munte, cu precădere în Carpații de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -4 și 2 grade, cu valori ușor mai ridicate în Dobrogea atât pe timpul zilei, cât și noaptea.

Vremea sâmbătă, 28 ianuarie 2023

În sudul, estul și centrul țării, vremea se va menţine în general închisã, cu precipitaţii predominant sub formă de ninsoare pe arii relativ extinse. În vest și în nord-vest, cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii mixte se vor semnala pe spaţii mai restrânse.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice și local în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, iar cele minime în general între -5 și 0 grade. Izolat se va forma ceață, informează observatornews.ro.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

400 kilometri de autostradă de 6 miliarde de euro, fără “câine de pază”

Urmatoarea stire

DER STANDARD: Vizita lui Nehammer în Bulgaria: Cum de nu mai întâi la Bucureşti?

Stiri pe aceeasi tema

Iubire şi suferinţă

Robin hotărăște că agenția nu o poate ajuta și își scoate din cap povestea. Dar după câteva zile…