Nicușor Dan iese la atac: Locuitorii din Greenfield sunt victimele…


Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat că „locuitorii din Greenfield sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri, cu concursul unei autorități locale incompetente”. Referitor la drumul de acces al locuitorilor din acea zonă care a fost blocat, edilul general a precizat că este de acord „cu soluția provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier existent până la construirea unor ieșiri definitive în șoseaua de centură”.

„1. Locuitorii din Greenfield sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri, cu concursul unei autorități locale incompetente. E una din sutele de dezvoltări pe același calapod, ale căror consecințe le simt bucureștenii blocați în trafic, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Medicul Virgil Musta, acuzat de ANI de conflict de interese administrativ

2. Nu sunt de acord și nu voi face niciun demers pentru un drum permanent prin pădure (cu atât mai mult cu cât s-au parcelat terenurile de o parte și alta a drumului de către proprietari care vor să construiască). Nu există nicio documentație de urbanism care să-l prevadă, iar eu nu voi propune vreuna. Însă în măsura în care este legal, sunt de acord cu soluția provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier existent până la construirea unor ieșiri definitive în șoseaua de centură.

3. În  plus, am toată susținerea pentru proiectele investitorului care prevăd drumuri de ieșire în șoseaua de centură. Investitorul are din anul 2019 avizul preliminar de la PMB pentru trei PUZ-uri care prevăd ieșiri din cartier în șoseaua de centură. În baza acestor avize preliminare trebuie să obțină avizele de la alte instituții și să revină la PMB pentru avizul arhitectului-șef. Pentru două dintre proiecte nu a mai revenit la PMB. Pentru al treilea a venit la PMB cu documentația completă în decembrie 2022”, a transmis Nicușor Dan.

Un celebru avocat preia cazul familiei turistului grec decedat în accidentul de la Pasajul Unirii din București CITEȘTE ȘI Un celebru avocat preia cazul familiei turistului grec decedat în accidentul de la Pasajul Unirii din București

Edilul a oferit și o serie de explicații suplimentare.

„1. Investitorul a obținut un PUZ în anul 2008 care prevedea două intrări din șoseaua de centură. PUZ-ul nu prevedea cine să facă aceste drumuri de acces, investitorul sau autoritatea. În mod normal, autoritatea trebuia să dea PUZ-ul împreună cu un plan de acțiune care să condiționeze emiterea autorizațiilor de construire de realizarea în prealabil a drumurilor pe cheltuiala investitorului. 2. Investitorul a obținut un alt PUZ în 2019, pentru o a doua etapă a dezvoltării, mult mai mare decât precedenta, fără alte drumuri de acces”, a mai explicat Nicușor Dan. 

Reprezentanții dezvoltarorului Impact Developer & Contractor SA afirmă, după blocarea drumului de acces al locuitorilor din Greenfield, că au donat, în 2018, trei loturi de teren pentru ca porțiunea de 300 de metri de drum să treacă în administrarea Municipiului București, dar „autoritățile implicate în acest proces, fără o justificare legală, au încetat să efectueze formalitățile necesare pentru a permite accesul publicului la această porțiune din strada Vadul Moldovei”.

„Municipiul București nu și-a îndeplinit până în prezent obligația executării sarcinii astfel cum a fost asumată în contractul de donație”, susțin aceștia, considerând că „situația actuală este rezultatul pasivității primarului general”.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a criticat decizia Poliției și a Romsilva de a închide drumul forestier prin pădurea Băneasa locuitorilor din cartierul Greenfield, considerând că măsura blocării acestui drum este una greșită și solicitând reprezentanților Romsilva să-l deblocheze. Acest drum s-a mai aflat în centrul unul scandal în urmă cu cinci ani.

 

Romsilva a precizat că măsura închiderii drumului este strict legală, că a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porțiuni a drumului respectiv și a manifestat toată deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publică locală, pentru a fi deschis circulației publice.

 

”Aprobările pentru scoaterea definitivă a unor terenuri din fondul forestier, mai mici de un hectar, se dau la solicitarea autorității publice locale, în acest caz Primăria Sectorului 1, cu aprobarea Gărzii Forestiere”, a menționat Romsilva.

 

Citeste continuarea pe www.profit.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ce a găsit Gabriel Tamaș la noua sa echipă: „Când am văzut, m-am crucit!” Motivele pentru care a ales Concordia Chiajna

Urmatoarea stire

Decizia WhatsApp care este Schimbata, Modificarea Importanta din iPhone, Android

Stiri pe aceeasi tema