La pensiunea Prince of Wales, un trio de clădiri rustice lângă un sat vechi de 350 de ani din Valea Zalán, în Transilvania, nu există nici măcar o recepție sau un hol. Înregistrările se fac în sala de mese, unde o femeie, care este bucătăreasă, înmânează o cheie veche. Aceasta va deschide ușa uneia dintre cele șapte camere, toate arătând ca și cum ar fi fost mobilate cu mobilă din jurul anului 1740. Singurele lucruri contemporane sunt ceainicele electrice, caloriferele și apa îmbuteliată, notează nytimes.com.
Este un tratament regal, în stilul Regelui Charles.
Sâmbătă, monarhul englez va fi încoronat, festivitățile începând cu o procesiune de la Palatul Buckingham.
Aceasta este doar cea mai faimoasă dintre reședințele regelui. El conduce cel mai bine un imperiu imobiliar în valoare de 25 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, un portofoliu care include 56 de cabane, 12 case și șapte palate.
Casa de oaspeți este departe de a fi cea mai luxoasă, dar oferă această distincție singulară: Pentru aproximativ 200 de dolari pe noapte, cu mesele incluse, oamenii de rând sunt primiți cu grație.
Regele deține proprietatea din 2008
Regele deține această proprietate din 2008 și își petrece aici vacanța timp de o săptămână aproape în fiecare lună mai, aducând cu el prieteni și o suită de agenți de securitate. Este un colț liniștit al lumii, unde timpul pare să se fi oprit în urmă cu câteva secole, iar Regele a descris-o adesea ca fiind una dintre preferatele sale.
Asta sugerează că Regele Charles, aflat în mijlocul a ceea ce va fi cea mai fastuoasă petrecere de pe planetă în acest weekend, preferă de departe liniștea și intimitatea pe care le găsește la aproximativ 2.500 km distanță de Londra, pe drumuri neasfaltate și păduri uimitoare din apropierea Munților Carpați.
Și, deși turiștii care vizitează acest loc nu trebuie să se aștepte să îl întâlnească pe ultimul Windsor care a urcat pe tron, ei pot să se plimbe prin aceleași incinte și să exploreze aceleași pajiști pline de verdeață. Cei care prind ceea ce încă se numește Camera Prințului pot, de asemenea, să doarmă în același pat.
Regele Carol a vorbit despre frumusețile României timp de decenii
„Există un sentiment de continuitate milenară aici”, a explicat el într-un articol publicat anul trecut în The Spectator.
„Un cerc virtuos în care omul și natura sunt în echilibru”. El a explicat această afinitate și prin faptul că este o chestiune de moștenire. El este rudă, spune el, cu Vlad Țepeș, conducătorul de odinioară al Valahiei, o regiune din sud, și sursa de inspirație pentru „Dracula” al lui Bram Stoker.
„Am Transilvania în sânge”, a glumit el în timpul unui interviu televizat din 2011. O varietate de surse, inclusiv un tabloid britanic și site-ul Romanian Tour Store, l-au susținut în acest sens,…