„Ne jucăm cu focul”, avertizează AIEA în privința siguranței centralei de la ZaporojieInstalaţia s-a bazat pe electricitatea de la o singură linie externă principală de 750 kV timp de trei săptămâni, iar „orice daune (la această linie) va duce la pierderea totală a puterii externe a centralei”.

Supraîncălzirea combustibilului reactorului poate provoca rapid un accident nuclear

AIEA notează că „ultima linie electrică de urgenţă” a centralei, avariată de la 1 martie, rămâne „deconectată şi în reparaţie”. Cu toate acestea, îi permite ca ultimă soluţie să asigure siguranţa şi securitatea nucleară, în special prin răcirea reactoarelor sale.

„Siguranţa nucleară din cadrul (centralei) rămâne într-o stare precară”, a spus șeful AIEA, Rafael Grossi. „Facem apel încă o dată ca toate părţile să se angajeze să asigure siguranţa nucleară şi să protejeze securitatea centralei. Ne jucăm cu focul”, a avertizat Grossi.

Fără energia electrică produsă de generatoare, supraîncălzirea combustibilului reactorului poate provoca rapid un accident nuclear, într-un scenariu identic cu cel de la Fukushima în Japonia în 2011.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

”Nu vrei să fii român, atunci nu ne folosi!”

Urmatoarea stire

Un pod dintre Olt și Vâlcea a fost închis, după ce mai multe bucăți din el au căzut. Pericol de prăbușire

Stiri pe aceeasi tema