Navele nu mai pot acosta în Pătlăgeanca, Tulcea. Malul cu pontonul s-a surpatNavele nu mai pot acosta în satul Pătlăgeanca din județul Tulcea după ce luni, malul pe care se afla pontonul societății Navrom Delta SA s-a surpat. Motivul distrugerii malului este nivelul crescut al Dunării, spune directorul executiv al firmei, Nicolae Chichi, potrivit Agerpres.


In articol:


Directorul executiv a mai menționat că societatea pe care o conduce este singura din județul Tulcea care primește subvenții din partea ministerului de resort pentru a sigura transportul regulat de mărfuri și călători în Deltă și caută o rezolvare în ceea ce privește pontonul, pentru că, luni, toți călătorii care au vrut să ajungă la Pătlăgeanca au fost nevoiți să coboare la Ceatalchioi.

Nicolae Chichi, directorul executiv al firmei caută soluții pentru pontonul care s-a surpat

Nicolae Chichi a declarat pentru Agerpres că:  „La Pătlăgeanca, apele fiind foarte crescute, curenţii foarte mari, apa a săpat în mal, în zona în care este aşezat pontonul nostru, iar malul s-a surpat (…) Infrastructura la care noi ne aşezăm pontonul de acostare trebuie asigurată de autorităţi.

Administratorul căii navigabile este Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ). Aşa cum pe braţul Sulina avem estacade la care sunt pontoane de acostare, unde navele opresc, tot aşa pe braţele Sfântu Gheorghe şi Chilia trebuie aşezate infrastructuri“.

Citește și: Pompierii au intervenit cu privire la o persoană găsită în zona lacului Tarnița

Citește și: Câți bani vor primi românii afectați de inundații? Anunțul ministrului Muncii

Citeste si: Aza de la „Bravo, ai stil” 2023 a trezit suspiciuni în rândul concurentelor: „Nu mi se pare că este o fată care are capacități stilistice”. Iris a pus prima punctul pe „i”- kanald.ro

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Elena Merișoreanu sare în apărarea lui Jador! Artista face lumină, după ce manelistul ar fi fost acuzat că boala e o strategie- wowbiz.ro

Acesta a mai menționat că pe brațul Chilia al Dunării este doar o singură infrastructură creată de Administrația Porturilor Dunării Maritime la Chilia Veche și a mai explicat că ar putea exista aceeași situație în celelalte localități, ca în Pătlăgeanca.

Citește și: VIDEO Inundațiile au făcut ravagii în Dolj. Peste 50 de persoane au fost evacuate dintr-o localitate

Situația malului surpat ar putea să existe și în alte localități, în cazul în care nu se recurge la măsuri

„La Pardina, Ceatalchioi, Periprava, pontoanele nu sunt ferm prinse, neavând infrastructură. Infrastructura portuară din portul Tulcea trebuie să fie în fiecare localitate. Acostarea navelor trebuie să se facă în deplină siguranţă, iar din acest motiv trebuie să avem infrastructură. (…) Autorităţile locale, primăriile, Consiliul Judeţean, AFDJ trebuie să fie preocupaţi să…

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema