Nava-amiral a marinei britanice a fost retrasă de la exercițiile NATO în urma unor probleme tehniceNava amiral a marinei regale britanice HMS Queen Elizabeth a fost retrasă în ultimul moment din cel mai mare exerciţiu militar al NATO după Războiul Rece, Steadfast Defender, din cauza unor probleme tehnice, scrie Business Insider.

În urma unor verificări de rutină, a fost identificată o problemă cu axa elicei. Portavionul trebuia să participe la exerciţiul NATO Steadfast Defender, dar va fi înlocuit de HMS Prince of Wales.

HMS Queen Elizabeth urma să plece luni de la baza navală de la Portsmouth și să conducă prin apele norvegiene un grup de atac format din opt nave, a relatat UK Defense Journal.

La exercițiu vor participa 20.000 de militari britanici desfășurați în Scandinavia și în Europa de Nord, potrivit Marinei Regale.

Contingentul britanic face parte din cei 90.000 de soldați din cele 31 de țări aliate NATO care iau parte la „cel mai mare exercițiu militar din Europa de la Războiul Rece încoace”, potrivit…

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema