NATO ridică starea de alertă aeriană după incidentul aviatic produs în apropierea României


NATO a decis intensificarea capacității de reacție ca urmare a incidentului produs între o aeronavă Frontex şi un avion militar rus, în apropierea spaţiului aerian al României.

Unităţile de poliţie aeriană ale NATO au fost plasate la un nivel superior de alertă, după ce un avion de vânătoare rus SU-35 a interceptat periculos vineri deasupra Mării Negre un avion polonez L410 Turbolet care efectua o misiune în cadrul misiunii Frontex, a declarat un oficial din cadrul NATO, potrivit Agerpres.

„Detaşamentele de poliţie aeriană ale NATO au fost plasate în alertă sporită ca răspuns faţă de manevrele periculoase efectuate de un avion militar rus în apropierea unui avion polonez al Frontex deasupra Mării Negre, aproape de România”, a declarat oficialul NATO, care s-a exprimat cu condiţia anonimatului.

Acelaşi oficial a mai spus că NATO „rămâne vigilentă” şi a cerut ca alte întrebări pe acest subiect să fie adresate autorităţilor poloneze.

Poliţiştii de frontieră polonezi au declarat că avionul de vânătoare rus a zburat „chiar prin faţa aeronavei” poloneze, intersectând traiectoria acesteia la o distanţă estimată la „aproximativ 5 metri” şi provocând în acest mod turbulenţe semnificative, astfel că piloţii au pierdut pentru scurt timp controlul avionului, care în cele din urmă a aterizat în siguranţă în România.

                                                                                                                   Adina Silav

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema