Naționaliștii ruși, furioși că autoritățile nu au fost capabile să prevină o serie de atacuri jenante în RusiaNaționaliștii ruși sunt furioși din cauza unei serii de atacuri asupra teritoriului rus, care au scos în evidență lacune în apărarea Rusiei.

Aceștia au criticat liderii Rusiei pentru ceea ce au numit eșecul lor de a proteja țara. De asemenea, i-au acuzat că ascund amploarea noilor atacuri care au lovit Rusia.

Institutul pentru Studiul Războiului arată că „propagandiştii şi bloggerii ruşi au criticat forţele ruse pentru incapacitatea lor de a apăra teritoriul rusesc şi facilităţile militare, criticând în acelaşi timp eforturile recente de cenzură a Ministerului Apărării”.

Cunoscutul blogger anonim Rybar a spus că o lovitură recentă asupra aerodromului rus din Pskov sugerează că apărarea antiaeriană a Rusiei nu s-a adaptat pentru a opri loviturile cu drone. Acesta a criticat autoritățile pentru că nu au protejat aeronavele valoroase de acolo cu hangare și a comparat apărarea nesatisfăcătoare cu cea din Crimeea ocupată de ruși.

Jurnalistul rus Aleksnder Kots a spus că recentele atacuri au arătat că nu va exista un loc sigur în părțile europene ale Rusiei și că Rusia ar trebui să se adapteze.

Un alt blogger a spus că aerodromurile rusești ar trebui să fie mai bine protejate, iar un altul a spus că țara ar trebui să admită atacurile de îndată ce au loc, în loc să fie forțată să le recunoască după ce surse ucrainene le raportează.

Rușii de rând privesc cu un amestec de indiferență și resemnare

Rușii din Moscova privesc cu un amestec de indiferență și resemnare atacurile cu drone împotriva orașului lor din ultimele săptămâni, conform unui reportaj realizat de publicația independentă The Moscow Times în capitala Rusiei.

Deși unii dintre ruși s-au arătat temători când au fost întrebați ce părere au despre atacul cu drone, fiind reticenți să răspundă de teama represaliilor din partea regimului Putin, alții s-au arătat complet indiferenți și dezinteresați.

Deși impactul atacurilor este relativ redus, dronele de luptă ale Kievului atacă tot mai des ținte din Moscova. Experții consideră că Ucraina vizează în acest fel mai multe obiective și se așteaptă ca situația să se agraveze.

Ce urmărește Kievul?

Potrivit experților, Ucraina urmărește o multitudine de obiective în atacurile sale cu drone. Unul dintre ele este de a “trimite un mesaj cu efect mediatic în toată lumea, dar și propriilor cetățeni, respectiv că Ucraina nu stă cu mâinile în sân, ci reacționează la agresiunea rusă”, explică expertul militar israelian Serghei Migdal într-un interviu oferit DW.

Ulrike Franke, expertă la Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR) din Paris, atrage atenția asupra unui alt aspect: „Un alt mesaj este că războiul nu este chiar departe și că el s-ar putea întâmpla chiar în Rusia”, spune Franke pentru DW.

Aceste atacuri au scopul de a exercita presiuni asupra conducerii ruse pentru a retrage mai multe sisteme de apărare…

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema