Năsui (USR): Gaura din buget e, de fapt, de 24 de miliarde. Guvernanții fac acum ce au făcut și în 2022 – cresc cheltuielile statului, apoi taxele, ca să le poată acoperi. Și tot ei se plâng de deficit. Niște ipocriți (VIDEO)Deputatul Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și fost ministru al Economiei, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că, din calculele sale, gaura din buget nu e de 20 de miliarde, ci de 24 de miliarde. Năsui a mai spus că politicienii Puterii sunt niște ipocriți când se plâng de deficitul bugetar și se laudă cum apără ei banul public deoarece, în fapt, chiar ei sunt cei care au crescut cheltuielile statului, de am ajuns în această situație.

Fostul ministru a mai afirmat că, practic, PSD și PNL fac acum ce au făcut și anul trecut: au crescut cheltuielie statului, iar acum cresc și taxele ca să le acopere.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Năsui: Guvernanții cresc cheltuielile statului, apoi majorează taxele ca să le poată acoperi

„Politicienii care ne vorbesc despre reducerea deficitului, în marea lor majoritate ce am văzut – și-mi cer scuze că trebuie să zic asta – sunt ipocriți. Oamenii care au susținut creșterea cheltuielilor în trecut nu pot să vină acum să spună ”aoleo, avem deficit, au crescut prea mult cheltuielile, trebuie să facem ceva!”. Sistematic oamenii aceștia au crescut cheltuielile, după care, ca să rezolve problema deficitului au crescut taxele și acum, de fapt, se întâmplă ce s-a întâmplat și în 2022.

Mai țineți minte cum, la începutul anului 2022, și dl Câciu, și dl Ciolacu, și dl Ciucă au declarat în repetate rânduri ”nu creștem nicio taxă și niciun impozit, nu facem asta”? După care, în iunie, ce s-a întâmplat? O Ordonanță prin care au crescut o serie întreagă de taxe, brusc și puternic, multe care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Îmi scrie lumea „nu vă credeam atunci”, ziceau că suntem Opoziție și facem scandal din orice, dar la PFA-uri s-a dublat impozitarea”, a declarat fostul ministru USR al Economiei.

Năsui: Gaura din buget e de 24 de miliarde

„Gaura bugetară, după calculele mele, dar aștept să se facă publice și datele de execuție bugetară la martie, nu e de 20 de miliarde, e de 24 de miliarde.

Și pentru că dl Ciolacu e foarte bun la a spune ”dar spuneți-ne voi de unde să tăiem” și cum spuneau și-n stenogramele alea: ”de unde să tăiem?”, ”nu știu de unde să tăiem”…. Exact habarniștii care s-au trezit la putere. Ce știu ei să facă e să funcționeze pe mașinării de voturi să ajungă la Putere, dar odată ajunși la Putere, ei nu știu ce să facă acolo decât tot clientelă și să-și apere mașinăria de vot.

Noi am făcut un plan în care am arătat de unde s-ar putea tăia. S-ar putea tăia chiar 35 de miliarde”, a mai declarat Claudiu Năsui, pentru B1 TV.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema