“Naştere virgină” într-o grădină zoo din Costa Rica. Primul caz din lume în care o femelă crocodil a depus un ou fără ajutorul unui masculReptila a produs un făt care a fost 99,9% genetic identic cu ea însăși. Fenomenul așa-numitei „naștere virgină” a fost găsit la specii de păsări, pești și alte reptile, dar niciodată până acum la crocodili. Oamenii de știință spun că trăsătura ar putea fi moștenită de la un strămoș evolutiv, așa că dinozaurii ar fi putut, de asemenea, să fie capabili de auto-reproducere.

Acest fenomen nu a mai fost întâlnit până acum la crocodili

Oul a fost depus de o femeie de crocodil american în vârstă de 18 ani în Parque Reptilania în ianuarie 2018. Fătul din interior era complet format, dar născut mort și, prin urmare, nu a eclozionat.

Crocodilul care a depus oul a fost obținut când avea doi ani și a fost ținut departe de alți crocodili toată viața. Din această cauză, echipa științifică a parcului a contactat o echipă americană de la Politehnica Virginia, specializată în nașteri virgine, cunoscută științific ca partenogeneză.

Ei au analizat fătul și au descoperit că acesta era mai mult de 99,9 % identic genetic cu mama sa, confirmând că nu avea tată.

Scriind în revista Royal Society Biology Letters, cercetătorii spun că nașterile virgine ar putea fi mai frecvente la crocodili și au trecut neobservate până acum, deoarece oamenii nu au căutat exemple ale acestora.

Nu este clar de ce partenogeneza are loc la diferite specii, dar aparițiile apar mai des în literatura științifică, probabil pentru că cercetătorii o caută acum. O teorie este că se întâmplă la speciile capabile de partenogeneză atunci când numărul scade și acestea sunt pe cale de dispariție.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema