NASA a anunțat o nouă amânare pentru lansarea rachetei SLS. Când ar avea loc


Pentru a obţine undă verde, echipele NASA trebuie să finalizeze cu succes un test de umplere a rezervoarelor vehiculului spaţial cu combustibil. În plus, trebuie şi să obţină o derogare specială pentru a evita re-testarea bateriilor pe un sistem de distrugere de urgenţă a rachetei. Dacă agenţia nu obţine această derogare, racheta va trebui să se întoarcă în clădirea de asamblare. Acest lucru ar provoca întârzieri de câteva săptămâni în calendarul stabilit.

Posibila fereastră de lansare din 27 septembrie se va deschide la ora locală 11:37 timp de 70 de minute. Încheierea misiune e prevăzută pentru 5 noiembrie. O a doua fereastră posibilă este prevăzută pentru 2 octombrie.

Săptămâna trecută, NASA a anunţat că speră să poată lansa SLS pe 23 sau 27 septembrie. Acum, NASA a anunțat o nouă amânare pentru lansarea rachetei SLS, pe data de 27. 

NASA speră să lanseze misiunea pe 27 septembrie 

Lansarea rachetei a fost anulată inițial luni, 29 august. Apoi din nou sâmbătă, 3 septembrie, din cauza unor probleme tehnice. Decizia amânării influențează și lansarea programului spaţial american Artemis. Acesta vizează revenirea oamenilor pe Lună, o etapă care ar trebui să permită echipajelor de astronauţi să ajungă ulterior şi pe planeta Marte.

Principalul obiectiv tehnic al misiunii Artemis 1 este acela de a verifica scutul termic al capsulei. Acesta trebuie să revină în atmosfera terestră cu o viteză de aproape 40.000 de km/h. Temperatura va fi de aproximativ jumătate din cea înregistrată la suprafaţa Soarelui. Astfel, NASA a anunțat o nouă amânare pentru lansarea rachetei SLS pentru a se asigura că misiunea va avea succes. 

Capsula Orion are misiunea de a se aventura până la o distanţă de 64.000 de kilometri în spatele Lunii. Acest punct e mai departe decât a ajuns orice vehicul spaţial cu echipaj uman de până acum.

După această primă misiune, Artemis 2 va duce în 2024 un echipaj de astronauţi până în proximitatea Lunii, Echipajul nu va aseleniza, însă. Această onoare îi va reveni echipajului misiunii Artemis 3. Acesta e programat în 2025 cel mai devreme. După aceea, NASA doreşte să lanseze o misiune lunară pe an.

Citeste continuarea pe useit.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Curs valutar BNR, miercuri, 14 septembrie 2022. Euro și dolarul, o nouă creștere. Update

Urmatoarea stire

Victorii pentru Real Madrid, Manchester City şi PSG, în Liga Campionilor

Stiri pe aceeasi tema