Muntenii disperați pun capcane, dacă statul i-a părăsit – Buzoienii.ro


„Statul român ne-a părăsit. Pentru el urșii sunt mai importanți decât oamenii”.

Asta spun buzoienii din zona montană a județului, a căror viață s-a înrăutățit în ultimii ani din cauza fricii generate de atacurile tot mai dese ale urșilor.

Ultimele două victime de la Buzău, doi măgăruși la Chiliile

Sentimentul de frică, în amestec cu cel de frustrare, după ce ursul ți-a luat din ogradă de mai multe ori vaca, porcul, oaia (mai nou și măgarul), duce la reacții disperate.

De aceea bărbații mai curajoși de prin satele de munte ale Buzăului pun lațuri prin grădini și se perfecționează în tehnica făuririi capcanelor. Dacă statul nu are grijă de ei, oamenii n-au altă alternativă. Se apără singuri, pe ei și pe familiile lor, plus animalele din bătătură. Așa cum pot. Din disperare și nu de plăcere.

Un stat cam ipocrit

Constituie infracțiune de braconaj și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, practicarea vânătorii cu lațuri…(Art.42, Legea 407/2006)

Constatare: Deși statul român nu e în stare să-și protejeze cetățenii de atacurile urșilor, le face în schimb imediat dosare penale celor aduși la disperare și care – pentru a-și proteja viața și avuția – ajung să pună lațuri în propriile grădini.

Prefect Daniel Țiclea: „Ferească Dumnezeu de o nenorocire cu un copil omorât de urs la Buzău, dar și de reacția oamenilor după o asemenea posibilă tragedie!”

NOTĂ. În Germania, Austria și Elveția nu mai există niciun urs. Toți au fost împușcați. Aceste state au exclus astfel posibilitatea ca ai lor cetățeni ori turismul – aducător de venituri de miliarde de euro – să aibă de suferit din pricina animalelor sălbatice periculoase.

Cum ar fi fost dacă ursul ar fi dat iama pe pârtiile ori prin stațiunile de schi din cele trei țări ?

Reporterul buzoienii.ro nu susține exterminarea urșilor precum în țările enumerate mai sus, dar consideră că extragerea exemplarelor care au produs pagube și teroare în satele județului trebuie realizată cu celeritate.

Mulți specialiști susțin că explicația coborârii urșilor în sat din pricina tăierii pădurilor e falsă: „Dimpotrivă, acolo unde se taie copacii apar tufișuri cu fructe de pădure care convin de minune urșilor. Atacurile tot mai dese ale urșilor se datorează înmulțirii lor și nu reducerii habitatului”.

Citește și:

Vizualizari stire: 0

Citeste continuarea pe www.buzoienii.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Victorie clară a coaliţiei de dreapta a Giorgiei Meloni la alegerile legislative

Urmatoarea stire

Horoscop luni, 26 septembrie. Începutul de săptămână vine cu mai mult entuziasm și emoții

Stiri pe aceeasi tema