Moscova revine asupra deciziei de suspendare a notificărilor în avans către SUA privind efectuarea testelor nucleare


Moscova va continua să notifice în avans Statele Unite cu privire la testele sale de rachete, în ciuda suspendării participării la tratatul privind armele nucleare numit New START, a precizat joi ministrul adjunct de externe rus, Serghei Ryabkov, potrivit presei de stat ruse TASS, citată de CNN.

Miercuri, Ryabkov declarase că toate tipurile de notificări între Rusia și Statele Unite în cadrul tratatului nuclear NEW START au fost suspendate. La aceasta, Departamentul de Stat declarase miercuri că SUA nu au primit nicio notificare din partea Rusiei „care să indice o schimbare” în ceea ce privește notificările nucleare.

Cu toate acestea, Ryabkov a clarificat și a declarat reporterilor că Moscova va continua, de fapt, să notifice în mod voluntar SUA cu privire la lansarea de rachete.

„Din punct de vedere politic și juridic, situația este de așa natură încât toate tipurile de schimburi de informații, precum și alte elemente ale activităților de verificare în conformitate cu START, au fost suspendate de noi. Dar, așa cum a fost anunțat încă din februarie, în mod voluntar, Federația Rusă va adera la restricțiile cantitative centrale privind START, stabilite în tratatul START, și va continua, de asemenea, să pună în aplicare acordul din 1988 privind schimbul de notificări cu privire la lansările de rachete”, a declarat Ryabkov, citat de TASS.

De asemenea, el a subliniat că Moscova și-a exprimat poziția față de Washington atât verbal, cât și în scris. „Nu există nicio ambiguitate aici”, a spus el.

Statele Unite au fost „îngrijorate de comportamentul nesăbuit al Rusiei în ceea ce privește Noul Tratat START”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt adjunct principal al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

OMV îşi umflă muşchii în faţa statului român: ameninţă că pleacă dacă plătește taxa de solidaritate

Urmatoarea stire

După scandalul Schengen, BCR mai primește o lovitură de la statul român! Toți clienții băncii trebuie să știe. Este vorba de foarte mulți bani

Stiri pe aceeasi tema