Momentul în care emoțiile au pus stăpânire pe David Popovici: “E ceva total nou, îmi venea să plâng”


  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Momentul în care emoțiile au pus stăpânire pe David Popovici: “E ceva total nou, îmi venea să plâng”

La 17 ani, puștiul de la Dinamo este deja cel mai bun înotător din istoria României, dacă avem în vedere și cele două medalii de aur de luna trecută, de la Mondialele de seniori de la Budapesta.

Cu toate acestea, deși a început să se obișnuiască cu noul său statut, Popovici a recunoscut că a avut mari emoții și a fost aproape să izbucneazcă în lacrimi. Înotătorul nostru a dezvăluit ce l-a făcut să se simtă așa.

“La Budapesta, obiectivul principal a fost timpul și să mă depășesc pe mine. Aici am vrut să mă bucur cât mai mult de spectatori și să aduc încă un aur delegației noastre.

Nu (n.r.: nu a mai văzut așa un public), e ceva total nou și pentru mine și mi-a plăcut extrem de mult, mi s-a făcut pielea de găină, poate îmi și venea să plâng când am intrat, adică natural, parcă îmi venea să îmi curgă o lacrimă de cât de frumos a fost când intram.

Ești pasionat de mistere și vrei să le descifrezi? Cu cât mai complexe, cu atât mai interesante, le vezi pe toate pe Digi World și Digi Online, azi de la 21:00!

Știam că o să câștig, m-am pregătit pentru asta și am așteptat cu foare mare nerăbdare să trăiesc acest moment.

Nu cred că mai e neapărat cazul, la acest concurs, să spun că am venit să câștig experiență, însă am venit să-mi fac țara mândră, să mă ridic la așteptările spectatorilor și să mă bucur, pur și simplu, de atmosferă. Cât mai multe medalii de aur pentru noi înseamnă victorie”, a explicat Popovici.

Aur pentru David Popovici în proba de 200 de metri liber, la Campionatul European de înot pentru juniori de la Otopeni

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber, la Campionatul European de înot pentru juniori, care se defășoară în această săptămână la Otopeni.

Așa cum era de așteptat, David Popovici a terminat primul cursa din bazinul Complexului de Natație de la Otopeni, cu timpul 1.45.45.

David Popovici va concura de la ora 18:57 în finala ștafetei mixte de 4×100 de metri liber, alături de Ştefan Cozma, Anastasia Bako şi Irina-Ana Preda.

De asemenea, ștafeta de 4×100 metri liber a României, compusă din David Popovici, Vlad-Ștefan Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick-Sebastian Dinu, a cucerit medalia de aur la Europene de natație de juniori de la Otopeni, unde s-a calificat în finală cu cel mai bun timp.

Componenţa lotului României pentru Europenele de la Otopeni

România este reprezentată de un lot de 26 de sportivi (14 băieţi şi 12 fete), în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial de seniori la 100 şi 200 m liber.

Anul trecut, la Europenele de juniori de la Roma, Popovici a câştigat aurul la 50 m, 100 m (cu record mondial de juniori) şi 200 m liber, precum şi argintul cu ştafeta de 4×100 m liber. România a ocupat atunci locul 5 în clasamentul pe medalii.

Popovici are de apărat titlurile europene la 50, 100 şi 200 m liber și este înscris şi în două probe de ştafetă.

Juniori: David Popovici, Vlad Stancu, Patrick Dinu, Ştefan Cozma, Cristian Lăpădat, Emil Dăncăneţ, Robert Andrei Badea, Alexandru Constantinescu, Vlad Ştefan Mihalache, Ştefan Vasilescu, Dragoş Ghile, Ştefan Darius Coman, Mihai Carol Cojocaru, Nandor Nagy;

Junioare: Anastasia Bako, Bianca Costea, Eliza Diaconescu, Andra Gorecki, Delia Georgiana Safcencu, Alexandra Curcan, Claudia Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Ana Maria Sibişeanu, Eliza Elena Diamandescu, Eva Maria Paraschiv, Irina Ana Preda;

Echipele de ştafete: Popovici, Dinu, Cozma, Constantinescu (4×100 m liber); Prisecariu, Vass, Paraschiv/Gorecki, Costea (4×100 m mixt); Popovici, Stancu, Cozma, Vasilescu/Mihalache (4×200 m liber); Popovici, Dinu, Costea, Bako/Sibişeanu/Preda (mixtă 4×100 m liber); Costea, Bako, Sibişeanu, Preda (4×100 m liber);

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Răzvan Florea, Claudiu Radu, Yvone Stolz, Ovidiu Galeru, Bogdan Stroe, Cristina Mădău, Andrei Pinticanu.

Etichete: natatie , david popovici , campionatele europene de natatie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeste continuarea pe www.digisport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Tesla a dezvăluit o remorcă dotată cu panouri solare

Urmatoarea stire

Locuinţele din noroi, soluţia recomandată de arhitecţi pentru a face faţă zilelor toride de vară

Stiri pe aceeasi tema