Moliftele Sfântului Vasile cel Mare. Cele mai puternice rugăciuni care dezleagă farmecele, blestemele și jurămintele



Cele mai puternice rugăciuni care dezleagă farmecele, blestemele și jurămintele. An de an, pe data de 1 ianuarie, în foarte multe biserici din România sunt citite Moliftele Sfântului Vasile cel Mare. Se spune că aceste rugăciuni sunt foarte puternice și reușesc să dezlege cele mai mari farmece, blesteme și jurăminte.

Citește și Rugăciuni puternice pentru sporul casei. Când este bine să le rosteşti ca să primeşti ajutor grabnic

Cele mai puternice rugăciuni care dezleagă farmecele, blestemele și jurămintele

Preoții atrag atenția că pe cât sunt de puternice Moliftele Sfântului Vasile, pe atât sunt de periculoase și nu pot fi rostite de oricine și oricum, ci necesită o pregătire intensă și extrem de riguroasă. Cu toate acestea, nu toți preoții se încumetă să le citească din cauză că se tem că răul se poate răsfrânge asupra lor.

Potrivit Hotărârii Sfântului Sinod, citirea Molitfelor Sfântului Vasile cel Mare în Biserica Ortodoxă Română se poate face ”în zile de post, în cazuri individuale și, după caz, în legătură cu Taina Sfântului Maslu, atunci când bolnavul solicită, această rânduială trebuind să fie însoțită de post și spovedanie, atât din partea clericilor, cât și a credincioșilor”.

Reprezentanții BOR atrag atenția că citirea Molitfelor Sfântului Vasile cel Mare în noaptea trecerii dintre ani este o practică regională (mai ales în sudul țării) neaprobată de Sfântul Sinod, inexistentă în alte zone ale țării.

”Întrucât sărbătoarea bisericească de la 1 ianuarie (Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului și Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei), care este și începutul anului civil, trebuie primită cu bucurie duhovnicească, la sfârșitul Sfintei Liturghii se va oficia slujba Tedeumului, așa cum se procedează la nivel panortodox și cum prevăd îndrumările tipiconale”, se arată în textul hotărârii Sfântului Sinod.

„În tot pământul s-a răspândit vestirea ta, că acela a primit cuvântul tău, prin care, cu Dumnezeiască cuviinţă ai învăţat, firea celor în fiinţă ai lămurit şi ai pus rânduială în obiceiurile oamenilor.

Părinte cuvioase, preoţie împărătească, roagă pe Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre. Veniţi popoare să cântăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despărţit marea şi a povăţuit pe poporul pe care l-a scos din robia egiptenilor, că S-a preaslăvit. Sfinte Vasile, glăsuitorule de Dumnezeu vino în ajutorul celor ce vor să înceapă a cânta laudele tale. Ci tu, părinte, îngăduitor fiind, ca un părinte, ne dai har din belşug.

Săltarea cea pătimaşă a tiraniei trupului ai înfrânat cu dragostea de înţelepciune. Pentru aceasta locuieşti întru Împărăţiile cele nestricăcioase, Sfinte Părinte Vasile. Umblând pe calea cea aspră a faptelor bune, ai ajuns la Cerescul podiş, cel neted şi liniştit şi pildă tuturor te-ai arătat, Mare Ierarhe Vasile.

Patimile sufletului împreună cu ale trupului le-ai tăiat, Părinte Vasile, cu folos, cu sabia Duhului iar pe tine jertfă te-ai adus Stăpânului. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin!”

Citește și Cum scapi de vrăji. Cele mai puternice rugăciuni care anulează farmecele. Psalmul care te dezleagă de blesteme

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Peste 513.000 de români îşi sărbătoresc onomastica pe 1 ianuarie, de Sfântul Vasile

Urmatoarea stire

Marije Vogelzang, food designer, explică de ce mâncatul de carne afectează schimbările climatice și cum oamenii deja mănâncă insecte

Stiri pe aceeasi tema