Moldovenii cu pașapoarte rusești care luptă în Ucraina de partea invadatorilor și-ar putea pierde cetățenia. Anunțul președintei Maia Sandu VIDEO


Luni, 26 Septembrie 2022, ora 14:51

739 citiri

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a anunțat luni, 26 septembrie, într-un briefing de presă, că Guvernul ia în calcul retragerea cetățeniei celor care pleacă să lupte în Ucraina de partea Rusiei, iar mulți dintre ei au pașapoarte rusești și pot fi mobilizați de Moscova.

Maia Sandu a afirmat că acei cetățeni moldoveni cu pașapoarte rusești riscă să fie mobilizați pentru a lupta în Ucraina ca invadatori, arată digi24.

„Pentru a preveni acest lucru, analizăm posibilitatea aplicării procedurii de revocare a cetățeniei moldovenești pentru aceste persoane care luptă de partea agresorului. (…) Analizăm inclusiv posibilitatea de a înăspri pedepsele pentru cetățenii moldoveni care se află în forțele armate ale agresorului”, a mai precizat Maia Sandu.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ce spune Nicoleta Luciu despre revenirea la TV

Urmatoarea stire

NASA va încerca să devieze traiectoria unui asteroid pentru a vedea cum s-ar putea interveni în cazul unui pericol asupra Terrei

Stiri pe aceeasi tema