Moldova. Șeful serviciului de informații spune că Rusia ar avea în plan să invadeze țara la începutul anului viitor: “Întrebarea nu este dacă Rusia va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru”.


Într-un interviu pentru TVR Moldova directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova spune că Federația Rusă are în plan să invadeze țara vecină.

Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru: fie la începutul anului, ianuarie, februarie, fie un picmai târziu, martie, aprilie. Dar, din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe, având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova, şi atunci cu claritate putem spune că da, ei au intenţia să ajungă aici, să se conecteze. Ce va urma ulterior, intenţiile lor nemijlocite în raport cu Chişinăul, putem discuta, dar asta este un risc real şi foarte înalt”, a declarat Alexandru Musteață.

Șeful Serviciului de Informații și Securitate a mai adăugat că cel mai mare depozit de muniţii din Europa, cel de la Cobasna, în regiunea transnistreană, este securizat de ruşi, la capacitate maximă. Una dintre ipoteze este utilizarea acestor muniţii într-o posibilă confruntare militară, a mai adăugat Musteață, conform TVR Moldova.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Încrederea necesită ani de zile pentru a fi construită şi doar o clipă pentru a fi pierdută

Urmatoarea stire

Persoană carbonizată, găsită pe un câmp de lângă București. Primele informații de la Poliție

Stiri pe aceeasi tema