Moartea misterioasă a celui de-al 5-lea oligarh cu legături cu Gazprom, găsit împușcat în cap, în piscină. Rușii spun că s-a sinucis

Un alt om de afaceri de top care avea legături puternice cu gigantul energetic Gazprom a fost găsit mort la vila sa. Yuri Voronov a fost descoperit în piscină, împușcat în cap.

Yuri Voronov era șeful unei companii de logistică care avea contracte importante cu Gazprom. El a fost găsit mort într-o piscină a vilei sale dintr-o suburbie de lux de lângă Sankt Petersburg, potrivit The Independent.

Se pare că a murit în urma unei împușcături în cap, iar cazul este tratat de anchetatorii ruși ca  o sinucidere.

Voronov a fost fondatorul și CEO-ul companiei de transport și logistică Astra-Shipping, care a lucrat cu Gazprom în Arctica.

Yuri Voronov a fost șeful unei companii de logistică care avea contracte importante cu Gazprom FOTO: Profimedia Images

Potrivit publicației ruse 47news, un pistol de calibru mare a fost găsit în apropierea piscinei. Cadavrul a fost găsit luni, în jurul orei 14.00.

Soția lui Voronov le-ar fi spus polițiștilor că soțul ei a băut mult în ultima perioadă, din cauza unui conflict cu contractanții și partenerii de afaceri.

Moartea sa este cel puțin a șasea legată de industria rusă de gaze în ultimele luni.

Leonid Șulman, șeful serviciului de transport al Gazprom Invest, a fost găsit mort lângă Leningrad, pe 30 ianuarie 2022. La doar o lună după el, pe 25 februarie, Alexander Tiulakov, director general adjunct la Gazprom, a fost găsit mort în garajul său.

Mikhail Watford, un miliardar rus născut în Ucraina, care nu avea legătură cu Gazprom, dar și-a făcut avere din petrol și gaze, a fost găsit mort în casa sa din Surrey, Anglia, pe 28 februarie. Poliția din Surrey nu a tratat moartea ca fiind suspectă.

Cadavrele fostului vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaiev, soției și fiicei acestuia au fost găsite la Moscova, pe 18 aprilie.

Igor Volobuev, fost vicepreședinte la Gazprombank, a declarat pentru CNN că nu crede că decesele sunt sinucideri, așa cum sugerase poliția.

„Jobul lui a fost să se ocupe de private banking, asta înseamnă că avea de-a face cu clienți VIP. Era responsabil pentru sume foarte mari de bani. Deci, s-a sinucis? Eu nu cred asta. Cred că știa ceva și că prezenta un fel de risc”, a spus Igor Volobuev.

O zi mai târziu, un manager de top al producătorului de gaze Novatek, care este parțial deținut de Gazprom, Serghei Protosenia a fost găsit mort împreună cu soția și fiica sa în Spania.

Protosenia a fost găsit spânzurat într-un apartament din Lloret de Mar, un oraș de pe litoral din Catalonia, iar soția și fiica lui au murit înjughiate. Moartea lor a fost tratată ca un caz de crimă-sinucidere.

Editor : D.C.

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cine administrează, de fapt, singurul hotel cu piscină infinity, de pe litoralul românesc. Profitul obținut în 2021

Urmatoarea stire

O școală din Tokyo înlocuiește fructele proaspete cu jeleu din cauza creșterii prețurilor la alimente

Stiri pe aceeasi tema