Moartea lui Pele a îndoliat lumea fotbalului. Val de reacţii: “A plecat dintre noi, dar magia lui va rămâne. Este etern!”Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pele, a murit joi la vârsta de 82 de ani. El este considerat regele brazilian al fotbalului, după ce a câștigat un număr record de trei Cupe Mondiale. De asemenea, este considerat a fi cel mai mare jucător din toate timpurile. Vestea tristă i-a îndoliat pe fanii de pretutindeni, printre care se numără şi multe nume mari ale sportului şi nu numai.

Reacţii după moartea lui Pele

Neymar, considerat de mulţi urmaşul lui Pele, i-a adus un omagiu “Regelui” fotbalului mondial, subliniind că acesta a transformat fotbalul în artă şi divertisment şi va fi etern. “Înainte de Pelé, „10” era doar un număr. Am citit acea frază undeva, la un moment dat în viaţa mea. Dar această frază, frumoasă, este incompletă. Aş spune că înainte de Pelé, fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. El a dat glas celor săraci, negrilor şi mai ales: A dat vizibilitate Braziliei. Fotbalul şi Brazilia şi-au ridicat statutul datorită Regelui! A plecat dintre noi, dar magia lui va rămâne. Pele este ETERN!!”, a scris Neymar, potrivit news.ro.

Fotbalistul german Mesut Ozil a postat un mesaj emoţionat în social media după decesul legendarului Pele, el făcând trimitere la o declaraţie a brazilianului după trecerea în nefiinţă a argentinianului. “Odihneşte-te în pace, una dintre cele mai mari legende ale fotbalului. Moştenirea ta va dăinui. Sunt sigur că Heaven FC, cu Maradona şi Pele împreună, va fi invincibilă pentru totdeauna”, a scris Ozil. În 2020, când a murit Diego Maradona, Pele spunea: “Într-o zi vom bate mingea împreună în cer”.

Printre cei care l-au omagiat joi pe Pele se numără şi Kylian Mbappe şi Sergio Ramos. „Regele fotbalului ne-a părăsit, dar moştenirea lui nu va fi niciodată uitată! R.I.P. The King!”, a scris Mbappe„Când vorbeşti despre o legendă sau despre o figură istorică, trebuie să o faci pe scurt. Pur şi simplu O Rei ne-a părăsit. Fotbalul îşi va aduce aminte de tine mereu! Odihneşte-te în pace, Pele!”, este mesajul lui Ramos.

Sir Geoff Hurst, campion mondial cu Anglia în 1966, l-a omagiat pe Pele, despre care a spus că este cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. “Am atât de multe amintiri despre Pele, fără îndoială cel mai bun fotbalist împotriva căruia am jucat vreodată (cu Bobby Moore fiind cel mai bun fotbalist alături de care am jucat vreodată). Pentru mine, Pele rămâne cel mai mare din toate timpurile şi sunt mândru că am fost pe teren cu el. Odihneşte-te în pace, Pele, şi mulţumesc”, a scris Sir Geoff Hurst pe Twitter.

Fostul internaţional englez Gary Lineker a afirmat că Pele va avea mereu nemurirea fotbalistică, subliniind că acesta a fost un jucător divin. “Pele a murit. Cel mai divin dintre fotbalişti şi cel mai vesel dintre bărbaţi. A avut un joc de care doar câţiva aleşi s-au apropiat. De 3 ori a ridicat cel mai râvnit trofeu de aur în acel frumos tricou galben. Poate că ne-a părăsit, dar va avea mereu nemurirea fotbalistică. Odihneşte-te în pace, Pele”, a scris Lineker pe Twitter.

“A fost o legendă a sportului”, a scris şi fostul atlet jamaican, Usain Bolt.

FRF şi COSR îl omagiază pe Pele

Federaţia Română de Fotbal îl omagiază pe site-ul oficial pe marele Pele, care a încetat din viaţă joi, la Sao Paulo. “Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia legendei braziliene, un moment trist în care întreaga familie a fotbalului mondial îşi pierde unul din reperele istoriei sale şi un personaj emblematic, poate chiar cel mai iubit al celui mai iubit sport din lume”, se arată pe site-ul FRF.

Şi COSR a postat un mesaj după decesul lui Pele, pe Facebook: ”Cu cât este mai dificilă victoria, cu atât mai mare este fericirea de a câştiga – Pele. Legenda fotbalului brazilian şi mondial a murit azi, la 82 de ani. Deşi nu a jucat niciodată la Jocurile Olimpice, Pele a fost atins de spiritul olimpic, a promovat valorile olimpice şi a inspirat copiii să facă sport. El a primit în 2016 Colanul Olimpic de la preşedintele CIO Thomas Bach. Legenda Pele va rămâne veşnică!”

Pele a murit la 82 de ani

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani. Pele era internat în spitalul Albert Einstein din Sao Paulo din data de 29 noiembrie. El suferea din 2021 de cancer de colon. Recent, medicii anunţau că Pele are insuficienţă cardiacă şi renală şi cancerul progresează.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

De ce să pui frunze de dafin în cuptor. Trucul secret al celor mai pricepute gospodine

Urmatoarea stire

acesta este noul mod însoțitor al aplicației

Stiri pe aceeasi tema