Misiunea mea este să nu cad. Încă pot găsi fericirea, în ciuda greutăților

Articol publicat 01 noiembrie 2022

Michael J. Fox a dezvăluit noi detalii despre anul dificil pe care l-a traversat, în timp ce continuă să lupte cu boala Parkinson. Într-un interviu pentru revista People, actorul a spus că din păcate acesta a venit cu o pierdere personală și multe oase rupte.

Fox, cunoscut pentru rolurile Alex Keaton din sitcomul „Family Ties” și Marty McFly din franciza „Înapoi în viitor”, a fost diagnosticat cu Parkinson în 1991, pe când avea 29 de ani. A făcut totul public șapte ani mai târziu, iar de atunci a devenit vocal și activ în creșterea gradului de conștientizare cu privire la această boală. A înființat Fundația Michael J. Fox în 2000, care de atunci s-a transformat în „cel mai mare finanțator non-profit din lume pentru dezvoltarea medicamentelor pentru Parkinson”, potrivit site-ului fundației, scrie CBS News.

În cartea sa de memorii din 2020, „No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality”, Fox, acum în vârstă de 61 de ani, a povestit că 2018 a fost cel mai rău an din viața sa, când a trecut printr-o operație grea pentru a-i fi îndepărtată o tumoare la nivelul măduvei spinării, apoi și-a rupt brațul stâng. Dar în ultimul an, a spus el acum pentru People, lucrurile au continuat să se „înrăutățească”. Mama sa, Phyllis, a murit în septembrie, iar în ultimele luni s-a confruntat cu o serie de oase rupte: „Mi-am rupt obrazul, apoi mâna, umărul, mi-am rupt brațul, apoi cotul”. „Am 61 de ani și simt totul mult mai intens”.

Când și-a rupt mâna, a dezvoltat o infecție după operație și neputând să o folosească, echilibrul său a fost afectat, ceea ce a dus la mai multe căderi și răni, a declarat el. „Vin acum dintr-un loc în care se vindecă ultimele traume; brațul meu se simte bine”.

„Misiunea mea este să nu cad”, a spus Fox pentru People. „Așa că orice mă ajută să nu cad, fie că este un premergător sau un scaun cu rotile, un baston, o centură în jurul taliei – folosesc toate aceste instrumente.”

Ceea ce l-a ajutat. Cu doar câteva săptămâni în urmă, Michael s-a reîntâlnit cu colegul său din „Back to the Future”, Christopher Lloyd, la New York Comic Con și s-a ridicat cu succes, mergând să-l întâmpine. A reușit să se descurce în mare parte fără ajutor.

„Tocmai am ajuns în punctul în care merg din nou constant”. „Este grozav să merg singur. Este fantastic.”

În ciuda tumultului din ultimul an, Fox le-a spus celor de la People că încă găsește bucuria.

„A fost o luptă, dar sunt fericit. Spun asta pentru că sper că, la un anumit nivel, oamenii încă mai pot găsi fericirea în ciuda situațiilor prin care trec.”

Citeste continuarea pe www.filmnow.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Despăgubiri de 36 de milioane de dolari pentru doi americani condamnați pe nedrept pentru asasinarea lui Malcolm X

Urmatoarea stire

Anchetă la 10 bănci care participă la calculul ROBOR

Stiri pe aceeasi tema