Misiune contracronometru pentru ISU Dobrogea: Muncitor scos dintr-un șanț adânc de 3 metri, după ce un mal de pământ a căzut peste el. „E conștient. Hai, Doamne ajută!”

Misiune contracronometru a pompierilor ISU Dobrogea pentru salvarea unui muncitor prins sub un mal de pământ, la Agigea. S-a întamplat când bărbatul lucra într-un șanț la rețeaua de canalizare a localității. Mai multe echipaje de pompieri cu utilaje de descarcerare au ajuns în doar câteva minute la fața locului.


Alerta a fost dată în jurul orei 14:30: „Mal de pământ căzut peste un muncitor care efectua lucrări cu un utilaj la rețeaua de canalizare pe strada Nicolae Titulescu”, suna anunțul la 112.

Conducerea ISU Dobrogea a trimis urgent cele mai apropiate echipaje de salvare. Trei autospeciale din port.

În scurt timp li s-au alăturat mai multe ambulanțe SMURD și SAJ, o autospecială de descarcerare. Pompierii săpau cu lopețile, chiar și cu mâinile goale. Au fost ajutați și de o volă. Trecuse o jumătate de oră și nimic. Dar nu s-au oprit. Peste alte 15 minute au ajuns la victimă.

Pompierii au lucrat mai bine de o oră pentru a-l scoate pe muncitorul prins la 3 metri în pământ

„Ești in picioare? Vorbește, Alex. Conștient, cooperează. Hai Doamne ajută! Am confirmare, pacientul este conștient, cooperant. Ai răbdare, nu mai te forța”.

Erau extenuați: „Coman, treci tu, că nu mai poate! Romi, ieși de acolo! Romică, ieși afară!”.

După exact două ore de la producerea accidentului de muncă, bărbatul a fost scos cu bine la suprafață

„A fost scos pacientul de sub acel mal de pământ. Conștient, cooperant. I s-a acordat primul ajutor, a fost imobilizat pe targă rigidă și apoi transportat la Spitalul Județean pentru supraveghere și investigații suplimentare”, spune Claudia Tatarici de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța.

Cauzele producerii accidentului și dispunerea masurilor în privința vinovatului care nu a luat măsuri de siguranță vor fi stabilite de ITM Constanța.

Sursa foto: ISU Dobrogea

Citește și: Bărbatul peste care a căzut un mal de pământ în timp ce lucra la o canalizare din Agigea, scos de pompieri. Este conștient și cooperant

Citeste continuarea pe www.europafm.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Dacia va rămâne la motoarele termice atâta timp cât va putea, spune directorul general

Urmatoarea stire

Societatea Timișoara cere înlăturarea monumentului dedicat ”eroilor” securiști

Stiri pe aceeasi tema