Miruna Pascu, închisă împreună cu două hoațe cumințiMiruna Pascu, mama șoferului în vârstă de 19 ani care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri, la 2 Mai, în dimineața zilei de 19 august, a fost încarcerată în Arestul Central al Poliției Capitalei, într-o cameră cu alte două femei. Aflată în detenție, aceasta a început deja să-și construiască apărarea.

Imediat după ce Vlad Pascu, un narcoman din București, a condus drogat și a curmat două vieți, polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT au declanșat o amplă anchetă.

Autoritățile voiau să afle cine îi aproviziona cu droguri pe tânărul de bani gata, dar și pe prietenii acestuia, în condițiile în care, din filmulețele publicate pe rețelele de socializare, reieșea că aceștia și-au făcut, din consumul de stupefiante, un mod de viață.

Așa s-a aflat că principalul dealer al lui Pascu era chiar prietenul său cel mai bun, Tudor Duma, zis Maru, care, la rândul său, cumpăra droguri, în regim en-gros, de la doi frați din cartierul bucureștean Berceni.

În plus, după mai multe zile de arest de preventiv, Vlad Pascu i-a denunțat pe toți în fața procurorilor anti-mafia, astfel că probatoriul a fost mult mai ușor de realizat.

În paralel însă, în economia anchetei a apărut și numele mamei lui Pascu, Miruna, care a fost denunțată de o fată minoră, care s-a drogat cu fiul ei înaintea producerii tragediei de la 2 Mai și care era martor în dosarul deschis de Poliția Rutieră Constanța.

Adolescenta fusese nominalizată ca martor după ce, înainte de producerea tragediei, postase un filmuleț din care reieșea că s-ar fi drogat cu oxicodonă alături de șoferul ucigaș.

În acest sens, au existat și mai multe interceptări în care Miruna Pascu încerca s-o determine, chiar și sub amenințare, să mintă în fața procurorilor și să spună fie că nu s-a drogat împreună cu Vlad, iar în clipul postat pe internet „a jucat teatru”.

Mai mult, audiată la DIICOT, minora a mai spus că mama lui Pascu nu era străină de viciul fiului ei și că, uneori, ea însăși i-ar fi dat unele substanțe interzise.

Miruna Pascu, amabilă cu paznicii de la arest

Ca urmare, joi dimineață, procurorii au descins cu mascații la adresa din București a Mirunei Pascu. După ce, inițial, ar fi ripostat verbal și ar fi spus că este victima unui abuz, femeia ar fi izbucnit în plâns atunci când a realizat că, împotriva ei, există probe care o pot trimite după gratii.

Așa a și fost, în condițiile în care joi a fost reținută, iar, vineri seară, magistrații Tribunalului București au hotărât arestarea ei pentru 30 de zile.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că, la scurt timp după ce i s-au făcut analizele și a fost cazată în camera de detenție, Miruna Pascu a fost vizitată de avocat, pentru a-și pregăti, în continuare, apărarea.

Totodată, sursele citate au precizat că mama lui Vlad Pascu a…

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Israel – în stare de război

Guvernul Statului Israel a declarat duminică stare de război în urma atacurilor organizației extremiste palestiniene Hamas. Armata israeliană…