Mircea Geoană, despre candidatura la prezidențiale: Nu aşteptaţi de la mine niciun anunţ, până când voi fi eliberat din actuala funcţie


Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a anunţat sâmbătă, la Euronews România, că nu poate confirma dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024 din România, până nu îşi încheie mandatul la NATO, informează News.ro.

„Atâta vreme cât sunt în această poziţie foarte importantă la NATO, voi da 100% din atenţia, energia şi talentul meu acestei funcţii. Este, cred, normal să te concentrezi pe munca importantă pe care o ai, pe încrederea pe care secretarul general mi-a dat-o şi pe încrederea pe care naţiunile aliate mi-au acordat-o. Acest lucru se va produce până în ultima zi a mandatului meu”, a spus Mircea Geoană, fiind întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a precizat că este dedicat funcţiei sale, până în ultima zi a mandatului său.

”Deci nu aşteptaţi de la mine nicio decizie, niciun anunţ, până când voi fi eliberat din această funcţie. Când voi fi eliberat din această funcţie? Când decide secretarul general”, a spus Geoană.

„Dacă va fi un viitor într-o direcţie, în alta, există un viitor în faţă, sunt extrem de mândru să reprezint Alianţa la acest nivel, am învăţat foarte multe, dar am obligaţia de loialitate şi onestitate faţă de organizaţia care mi-a dat această şansă imensă şi voi respecta scopul până în ultima secundă a mandatului meu. După aceea, discuţiile pot să meargă în orice altă direcţie, a mai spus el.

Mircea Geoană îşi pregăteşte candidatura la prezidenţiale, a scris recent G4media, care citează surse politice. Deja s-ar fi format un comitet de sprijin pentru candidatura lui Geoană, de care s-ar ocupa în mod special soţia acestuia, Mihaela Geoană. Alegerile sunt în 2024, iar mandatul lui Geoană la NATO se încheie în octombrie 2023.

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Donald Trump a părăsit consiliul de administraţie al Trump Media & Technology Group care deținea Truth Social, rețeaua de socializare alternativă la Twitter

Urmatoarea stire

Laburiştii solicită anchetarea lui Boris Johnson pentru că s-a întâlnit cu un fost agent KGB în timpul unei petreceri

Stiri pe aceeasi tema

Vorbim de un început de val 6

Şase copii cu COVID-19, având vârste între trei luni şi 10 ani, au fost internaţi în ultimele 48…