Miracol după cutremurul din Turcia. Cum a fost salvat un copil dintr-o clădire prăbușită / Video


Miracol după cutremurul din Turcia. Seismul de luni dimineață a provocat un număr uriaș de decese atât în Turcia, cât și în Siria. Multe persoane încă sunt prins sub clădirile prăbușite. La câteva ore de la tragedie, imaginile cu un copil mic scos dintre dărâmături au emoționat oamenii din toate colțurile lumii. 

Miracol după cutremurul din Turcia – Foto: captură youtube/BBC

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade a avut loc la primele ore ale zilei de luni, în timp ce oamenii dormeau, În orele care au urmat au fost resimțite 18 replici, potrivit bbc.com.

În Turcia, peste 5.000 de persoane sunt încă prinse sub dărămâturi. Situația este similară și în Siria. Salvatorii fac tot ce se poate pentru a ajuta cât mai multe persoane. Un copil din Azaz, Siria, a avut noroc. Micuța a fost scoasă la timp de câțiva oameni prezenți la datorie. Atenție, urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Imagini cutremurătoare! Un copil a fost salvat după cutremurul din Turcia

Aceste momente cutremurătoare au fost surprinse în Aziz. Orașul din Siria a fost printre cele mai afectate de seimul de luni, 6 februarie.

Aproximativ 1.400 de persoane au murit după cutremurul din luni dimineață

Preşedintele Turciei a confirmat moartea a 912 persoane numai în Turcia, în timp ce 5.383 au fost rănite în urma cutremurului. În acelaşi timp, Erdogan spune că acesta este cel mai mare dezastru cu care se confruntă ţara după anul 1939.

La doar câteva ore de la tragedie, bilanţul provizoriu anunţat de Siria este de 476 de morţi şi aproximativ 1.000 de răniţi.

România trimite salvatori în Turcia

Turcia a cerut ajutor internațional după cutremurul devastator de luni dimineață. În urma apelului făcut de autoritățile de la Ankara, România a anunțat că trimite ajutor. Anunțul a fost făcut de IGSU.

„Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Turcia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de cutremurul de peste 7 grade Richter manifestat noaptea trecută pe teritoriul acestora.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia, țara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută.

Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MAPN, sunt deja pregătite pentru desfășurarea acestei misiuni de sprijin.

Precizăm faptul că sprijinul se va acorda în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă”, informează IGSU.

Ai
un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]

Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Un alt cutremur de 7.4 grade pe Scara Richter a lovit Turcia

Urmatoarea stire

Pe urmele femeii care a divorțat de Putin. Cum a ajuns fosta primă doamnă a Rusiei să dețină proprietăți de milioane de euro în Europa

Stiri pe aceeasi tema