Minori bătuți în centrul educativRomânia e la un pas să fie zguduită de un nou cutremur după scandalul azilelor groazei. De data aceasta, nu mai este vorba despre bătrânei, ci despre niște tineri găzduiți în Centrul educativ -Buziaș și care sunt bătuți de polițiștii care ar  trebui să-i protejeze. Imaginile agresiunii au fost date publicității de ministrul de Justiție, Alina Gorghiu, care scrie:

„Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Deținuții din Centrul educativ -Buziaș, minori și tineri – sunt bătuți cu bestialitate de polițiști.

Revoltător și inadmisibil cum înțeleg unii angajați din acest centru să își exercite atribuțiile.

Primele măsuri deja luate:

– am înaintat denunțul penal;

– tot azi, am demis de urgență conducerea unității;

– am solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi polițiști care apar în filmare cu custodiații;

– am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaș.

Voi cere, de asemenea, să fie organizate de urgență cursuri de specializare pentru personal, dar și ședințe de consiliere pentru minori.

Vă asigur de pe acum că nu voi avea niciun fel de înțelegere pentru fapte de o asemenea brutalitate.

Oameni cu acest tip de reacții comportamentale nu au ce căuta în sistem. Fără excepție! Zero toleranță.

Vorbim totuși despre o instituție al cărei rol este reeducarea copiilor și tinerilor în sensul reintegrării lor sociale, nu distrugerea destinelor cu bâta.

Acești minori trebuie ghidați prin educație și comunicare eficientă spre ieșirea definitivă din sfera infracțională, să își formeze competențe care să îi ajute, la punerea în libertate, să își găsească mai ușor un loc de muncă“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema