Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră legat de revenirea la școala online


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, vineri, despre posibilitatea ca elevii să revină la învățământul online. El spune că, în prezent, nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, din cauza COVID-19.

„Pentru învățământul online, solicitarea trebuie făcută la ministerul Educației, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de față un context medical, de sănătate publică care să pună într-un fel problema învățământului online. În momentul de față avem o incidență scăzută a infecției cu noul cocoronavirus”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății mai spune că asistența medicală este ambulatorie, nu mai este spitalicească.

„Este o chestiune foarte clară pentru toată lumea”

„Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, adaugă Rafila.

Ministrul Sănătății arată că este o situație obișnuită existanța cazurilor de îmbolnăviri de la începutul anului școlar.

„Este o situație obișnuită, după începerea școlii. Nu uitați că școala a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus și la creșterea incidenței virozelor respiratorii, fără să existe probleme legate de acordarea asistenței medicale”, încheie ministrul Sănătății, citat de Mediafax.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Moartea unui tanchist rus în Ucraina. Rușii au pierdut până acum peste 1.200 de tancuri în război

Urmatoarea stire

Acestea sunt dronele militare care ar putea fi fabricate în România

Stiri pe aceeasi tema